Ripple ve Ether yatırımcıları eğitimli, Litecoin'ciler eğitimsiz,

Yayınlama: 21.09.2021 13:02:00 Güncelleme: 21.09.2021 13:16:59

Uluslararası Ödemeler Bankası BIS ve Autonomus University'den araştırmacıların ABD kripto para araştırmasından çıkan ilginç sonuç

Ripple ve Ether yatırımcıları eğitimli, Litecoin'ciler eğitimsiz,
BIS'ten Raphael Auer ve Autonomus University'den David-Tercero Lucas, ABD'deki kripto para yatırımcılarını analiz eden bir araştırma gerçekleştirdi. Çıkan sonuçlar oldukça enteresan.

Araştırma sonuçlarına göre erkekler, kripto para yatırımlarında kadınlara göre daha aktif. XRP (Ripple) ve Ethereum (ETH) sahipleri araştırmaya katılanlar arasındaki en eğitimli kitle olarak öne çıktı. Buna karşılık Litecoin (LTC) yatırımcıları ise en az eğitimli kitle olarak tespit edildi.

Ripple, Ethereum ve Stellar sahipleri en yüksek gelir düzeyine sahip kitle olurken Bitcoin yatırımcıları en az gelire sahip olanlar arasındaydı. 

Son 1 yıl içerisinde kripto paraya yatırım yapanlar, yüzde 50 olasılıkla kendini bir yıl sonra Hodler yani uzun vadeli kripto para yatırımcısı olarak tanımladı.

Kripto parayı tanımlama açısından ise araştırmaya katılanların kripto paraları fiat para birimlerine bir alternatif olarak değil, niş bir spekülasyon alanı olarak gördüğü de dikkat çekti.

Auer ve Tercero tarafından yapılan araştırma Fed'in anket verilerini temel alıyor. Fed'in bahsi geçen anketine göre ABD'de kripto para yatırımcılarının oranı 2019'da yüzde 1.4 seviyesindeyken 2020'de yüzde 4'e ulaştı.