Ripple'dan ezber bozan atak

Yayınlama: 10.10.2021 12:37:00 Güncelleme: 10.10.2021 12:42:50

XRP, Dubai'de ofis açma planıyla sınır ötesi ödeme çözümü olma konusunda iddialı bir yola girdi

Ripple'dan ezber bozan atak
Ripple'ın Dubai'de bir ofis açma planı, Ripple ağlarının yakında dünya çapındaki finans bölgelerinde yerleşim kuracağının bir başka işareti oldu. Dubai şimdi Ripple'ın bir başka önemli para piyasasındaki varlığını temsil ediyor. Ripple hakkındaki diğer bazı gönderilerimde de belirtildiği gibi, Ripplenet'in dünya çapında sınır ötesi ödemeleri çözme aracı olacağına dair çok güçlü göstergeler dikkat çekiyor.

Ağustos ayında sınır ötesi ödemelerini kolaylaştırmak için Ripple'ı benimseyen BAE Değişim Grubu, blok zinciri teknolojisini günlük operasyonlarına dahil eden en büyük BAE merkezli borsa oldu. Ofis ve ortaklık, Ripple'a Orta Doğu finans piyasasında güçlü bir dayanak sağlıyor. Böylece Dubai, Ripple'ın Londra, Sidney, Hindistan, Singapur, Lüksemburg, San Francisco ve New York'ta bulunan ağ ofisleri listesine katıldı.

Tüm bu lokasyonların Dünya Bankası ve IMF'ye bağlı ülkelerde olması dikkat çekici. Yıllarca süren yavaş işlem anlaşmaları ve özellikle sınır ötesi para göndermenin yüksek maliyetlerinden sonra, SWIFT'in GPI ile bir çözüm bulmasının da aynı tarihlere denk gelmesinin altı çiziliyor.