Ripple'ın SEC davası 2022'nin başına uzayabilir

Yayınlama: 30.08.2021 15:46:00 Güncelleme: 30.08.2021 15:57:48

Kripto para hukukçusu Jeremy Hogan, 2021 Kasım ayında Ripple'ın SEC ile olan davasının sonuçlanmayabileceğine dikkat çekti

Ripple'ın SEC davası 2022'nin başına uzayabilir
Avukat ve kripto hukuk uzmanı Jeremy Hogan, Ripple'ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile davasının çözümü için 2021 Kasım ayından sonra birkaç ay bekleyebileceğini söyledi. Sebep ise her iki tarafın da birbirinin elindeki kozları bilmiyor olması. Keşif aşamasının uzaması davada son kararın verileceği duruşmayı 2022'nin ilk aylarına atabilir.

SEC, geçen yılın sonlarında XRP'yi menkul kıymet olarak sattığı iddiasıyla Ripple'a dava açtı.

Yeni bir videoda Hogan, davanın keşif aşamasının 12 Kasım'a kadar sona ermeyeceğini ve bunun da diğer tarafın davasının kapsamını hala bilmiyorlarsa her iki tarafın da bir anlaşmaya varmasını zorlaştırdığını belirtiyor.

“Bugün ile 12 Kasım arasında varılabilecek bir anlaşmayla ilgili sorun, tarafların keşif kapanana kadar her iki tarafın konumunun ne kadar güçlü olduğunu bilemeyecek olmaları. Milyonlarca dolarlık bilek güreşinde tam olarak kaç milyondan bahsediyoruz? 10? 20? 200? 1000? Ripple'ın 20 milyon dolar ile 200 milyon dolar arasındaki farkı umursamayacağını mı düşünüyorsunuz? Bence herhangi bir işletme bunu umursar ve potansiyel olarak milyonlarca dolar tasarruf etmek için birkaç ay daha beklemeye isteklidir.”

Keşif aşaması, yargılama sırasında bir tarafın davanın gerçeklerini veya diğer taraftan kanıtları topladığı bir dönem.

Hogan, SEC'in, Ripple'ın "adil bir bildirime" sahip olduğunu veya XRP'nin bir menkul kıymet olduğuna dair önceden bilgi sahibi olduğunu kanıtlamak için çok çaba sarf ettiğini ve bu hareket görülene kadar muhtemelen bir anlaşma müzakere etmeyeceğini söylüyor.

“SEC avukatları savunmayı gömemezlerse, sadece geri dönerler ve bizim durumumuzda davayı sonuçlandırmak anlamına gelen parayı öderler. Çünkü bildiğim şey şu ki, Ripple, piyasaların herhangi bir anlaşma konusunda rahat hissetmesi gerektiği ve XRP'nin yeniden listelendiği uyarısıyla bu davayı bitirmek istiyor, bu da buradaki 'sorunlu çocuğun' SEC olduğu anlamına geliyor ve SEC'in kumarı başarısız olursa, davanın çözülmesi için en iyi şans o zaman olur. 

Aksi takdirde, 2022'nin başlarında yargıca özet kararla ulaşacak bir Ripple davası görürüz.”