Ripple'ın SEC'e karşı minik zaferi

Yayınlama: 16.07.2021 14:33:00 Güncelleme: 16.07.2021 14:41:27

SEC'in kayıtdısı menkul kıymet faaliyeti yürüttüğü iddiasıyla dava açtığı Ripple, SEC eski Kurumsal Finansman Direktörü'Nün Ethereum açıklamalarıyla bir raund kazandı

Ripple'ın SEC'e karşı minik zaferi
San Francisco merkezli fintech firması Ripple, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile devam eden savaşında küçük bir zafer daha kazandı.

ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Sarah Netburn, Perşembe günü New York'ta verdiği bir kararda SEC'in SEC Kurumsal Finansman Bölümü eski direktörü William Hinman'ın ifadesinin kaldırılması yönündeki talebini reddetti.

Hinman , Haziran 2018'de yaptığı bir konuşmada, Ethereum ağı ve merkezi olmayan yapısı hakkındaki anlayışına dayanarak “Mevcut Ether teklifleri ve satışlarının menkul kıymet işlemleri olmadığını” söylemişti.

Bu karar, Ripple'ın XRP tokeninin bir menkul kıymet olmadığı iddiasının daha da güçlenmesine yol açabilir. SEC'den herhangi bir itiraz gelmezse, Ripple, Hinman'dan o sırada Ether ( ETH ) konusundaki kararının arkasındaki mantık hakkında ifade vermesini isteyebilir ve ardından aynı mantığı XRP'ye uygulamak zorunda kalabilir.

Ripple, SEC'in XRP'yi uluslararası ve yerel işlemler için kullanılan bir değişim aracı olduğu için bir menkul kıymet olarak düzenleyemeyeceğini savunuyor.

SEC, personeli veya bireysel komisyon üyeleri aracılığıyla değil, yalnızca icra eylemleri yoluyla konuştuğunu, bu nedenle Hinman'ın şimdiye kadar söylediği her şeyin “müzakere” olarak ayrıcalıklı olduğunu savundu. 

Yargıç Netburn, bunun "sıradan bir SEC icra davası" olmadığını belirtti ve Hinman'ın ifadesinin "sel kapaklarını açmayacağını" da ekledi. Davanın “Piyasalarda önemli politika kararları içerdiğini, ihtilaflı miktarın önemli olduğunu ve bu davada kamu menfaatinin önemli olduğunu” ekledi.

Aralık 2020'de SEC, Ripple'a karşı firmanın CEO'su Brad Garlinghouse ve kurucu ortak Chris Larsen'in XRP token satışlarıyla “kayıtdışı olarak devam eden bir dijital varlık menkul kıymeti teklifi” yürüttüğünü iddia eden bir dava açtı.

Haziran ayının sonlarında SEC, “XRP Ordusu” olarak bilinen Ripple meraklılarını sermaye piyasaları kanununa muhalefet etmekle itham etti. 

Hinman, Kasım 2020'de ajanstan ayrılmadan hemen önce yaptığı bir konuşmada, SEC'in mevcut düzenleyici çerçeveyi elden geçirmeye gerek kalmadan kripto para birimleri ve blok zinciri gibi teknolojilere açık olduğunu söylemişti.
Etiketler :