Roblox çöktü mü? Ne zaman açılacak?

Yayınlama: 01.11.2021 11:30:00 Güncelleme: 01.11.2021 11:40:14

Roblox perşembe gününde bu yana yaşanan sorunların ardından nihayet yarın yeniden çevrimiçi olmaya başlıyor

Roblox çöktü mü? Ne zaman açılacak?
Önce çocukları etkisi altına alan ardından yetişkinlerin de bağımlısı olduğu oyun platformu Roblox'ta perşembe gününden bu yana oyun oynanamıyordu. Yaşanan sıkıntıların ardından Roblox'un yeniden ne zaman açılacağı belli oldu. Servislerini yeniden yapılandıran Roblox, yarın yani 2 Kasım 2021 Salı günü yeniden açılacak ve çevrimiçi oyunlar başlayacak.

Roblox CEO'su David Baszucki, yaşanan sorunun ardından bir açıklama yaparak "Servislerimizi yeniden yapılandırmanın bu kadar uzun sürmesinden dolayı özür dileriz" dedi.

Cadılar Bayramı gibi tatiller Roblox, Epic Games Fortninet gibi oyun sağlayıcılar büyük gelirlerin kazanıldığı bir dönem. Bu açıdan Roblox'ta yaşanan kesinti oldukça kritikti.

Gelen bilgilere göre Roblox'taki uzun süreli kesintinin sebebi Cadılar Bayramı nedeniyle Chipotle ile yapılan işbirliğinin sistemlere entegre edilmesi konusunda yaşanan zorluklar. Buna karşılık Roblox herhangi bir ortaklıkla ilgili spesifik sebebin söz konusu olmadığını açıkladı.

Roblox CEO'su David Baszucki “Bu, birkaç faktörün bir kombinasyonunu içerdiğinden zor bir kesintiydi. Altyapımızdaki bir çekirdek sistem, ağır yük altındayken arka uç hizmet iletişimlerimizde ince bir hatanın yol açtığı aşırı yüklemeden kaynaklandı. Bu, harici trafikteki herhangi bir zirveden veya herhangi bir özel deneyimden kaynaklanmadı. Daha ziyade başarısızlık, veri merkezlerimizdeki sunucu sayısındaki büyümeden kaynaklandı.” dedi.