Sadece 19 şehirde konut satışı arttı! Yabancı Akdeniz'i keşfetti

Yayınlama: 12.07.2021 14:16:00 Güncelleme: 12.07.2021 14:30:11

TÜİK'in konut satış istatistiklerine göre konut satışının yüzdesel olarak arttığı şehir sayısı sadece 19. Mersin ve Antalya ise yabancıların konut alımında dikkat çeken gözdeleri oldu

Sadece 19 şehirde konut satışı arttı! Yabancı Akdeniz'i keşfetti
Türkiye'de 81 ilin 72'sinde toplam konut satışı 2021'in ilk altı ayında geçen yıla göre düşerken sadece 19 şehirde geçen yıla göre konu satışında artış yaşandı. Tüm şehirlerin toplamında ise sıfır konut satışı yüzde 15 düşerken ikinci el konut satışında yüzde 10 gerileme gerçekleşti. Toplam konut satışında ise geçen yıla göre yüzde 12 daha az konut satıldı. 

TOPLAM KONUT SATIŞININ ARTTIĞI 19 ŞEHİR
Bingöl
Ardahan
Hakkari
Siirt
Şırnak
Bayburt
Yalova
Ağrı
Muğla
Muş
Tunceli
Sakarya
Bitlis
Batman
İstanbul
Balıkesir
Adıyaman
Şanlıurfa
Kilis

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA DİKKAT ÖEKEN KONUT SATIŞ ARTIŞI
Sıfır konut satışının arttığı il sayısı 20 olurken, ikinci el konut satışının arttığı il sayısı ise sadece 16'da kaldı. İkinci elde oransal olarak en yüksek artış yüzde 78 ile Hakkari olurken, onu Bingöl, Yalova, Tunceli, Muş, Kilis izledi.
Sıfır konut satışında ise oransal olarak en yüksek artış yüzde 364 ile Ardahan'da gerçekleşti. Bingöl, Siirt, Ağrı, Şırnak, Bayburt gibi nispeten düşük konut satış adedinin gerçekleştiği şehirler oransal olarak en yüksek artışa ulaşan diğer şehirler oldu.

YABANCILAR AKDENİZ'E İNİYOR
Yabancıların konut alımlarında ise Mersin'deki sert sıçrama gözden kaçmadı. Yabancılara satılan konut sayılarında geçen yılın ilk altı ayına göre artış yüzde 44 olurken Mersin'de artış yüzde 151 olarak gerçekleşti. Miktar bazında en yüksek konut satışının gerçekleştiği şehirlerden Antalya'da da geçen yıla göre yabancıya konut satışında yüzde 47 artış dikkat çekiyor.