Şahap Kavcıoğlu kimdir? İşte Yeni Merkez Bankası Başkanı

Yayınlama: 20.03.2021 02:24:00 Güncelleme: 07.04.2021 10:16:26

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınması gündeme bomba gibi düştü. Yerine ise Prof. Dr Şahap Kavcıoğlu getirildi. Peki kimdir Şahap Kavcıoğlu?

Şahap Kavcıoğlu kimdir? İşte Yeni Merkez Bankası Başkanı
Merkez Bankası'nın piyasaların zeberini bozan 200 baz puanlık faiz artırımı sonrasında sürpriz bir Cumhurbaşkanı Kararı ile Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda Ağbal'ın yerine getirilen ismin ise Şahap Kavcıoğlu olduğu açıklandı.

PEKİ ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR? 
23 Mayıs 1967'de Bayburt'ta doğdu. 55 yaşındaki Şahap Kavcıoğlu'nun babasının adı Halit, annesinin adı ise Naime.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitiren Kavcıoğlu, İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra, İngiltere Hastings College'ta İşletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.
Esbank'ta Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Halkbank'ta İstanbul Bölge Koordinatörü olarak görev aldı. Aynı bankada sırasıyla; Perakende Bankacılıktan, Esnaf-KOBİ Bankacılığından, Kredi Politikalarından, İnsan Kaynakları ve Organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfının Başkanlığını yürüttü. Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesi. 'Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi' ve 'Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi' adlı yayımlanmış 2 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunuyor.
Kavcıoğlu, evli ve 3 çocuk babası.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı