Şampiyonlar belirlendi

Yayınlama: 09.05.2022 14:09:00 Güncelleme: 09.05.2022 14:44:34

Futbolda takvimin sonuna gelinirken bazı büyük liglerde şampiyonluklar garantilenirken bazılarında rekabet son haftaya kadar sürüyor..

Şampiyonlar belirlendi
PSG



Fransa Ligi'nde bu sene Messi'nin de kadroya dahil olmasıyla kadrosunu iyice güçlendiren Paris Saint-Germain şampiyonluğunu garantiledi. Bitime 2 hafta kalmışken PSG ile ikinci Marsilya arasında 12 puan fark var. Şampiyonluğun yanı sıra ligde gol ve asist krallığının da zirvesinde PSG'nin yıldız oyuncusu Kylian Mbappe bulunuyor.

 

1 | 50
 

 


Real Madrid



La Liga'nın bitimine 3 hafta kalmışken Real Madrid, ikinci Barcelona ile arasındaki 12 puan farkla şampiyonluğunu ilan etti. Ligde gol ve asist krallığının tepesindeyse Real Madrid'in tecrübeli forveti Karim Benzema var.

 

2 | 50
 

 


Bayern Munich



Almanya'da futbol yılının sonuna 1 hafta kaldı. Lider Bayern Munich haftalar öncesinden şampiyonluğu garantilemişken ikinci Dortmund'la arasında 10 puan fark var. Gol krallığında Lewandowski bulunurken asistte de yine Munich'li oyuncu Thomas Müller var.

 

3 | 50
 

 


Porto



Portekiz ligi 15 Mayıs'ta oynanacak maçlarla sona erecek. Porto, ikinci Sportin CP ile arasına koyduğu 6 puan farkla şampiyonluğunu kesinleştirdi.

 

4 | 50
 

 


Trabzonspor



Geçtiğimiz hafta Trabzonspor Süper Lig'de şampiyonluğu garantilemişti. İknci Fenerbahçe ile 36. hafta itibariyle aralarında 9 puan fark bulunurken asist kralı olarak takımından Edin Visca'yı çıkardı.