Samsung Galaxy S21 ve S21 Plus'ta pil ömrünü uzatmak için tüyolar

Yayınlama: 30.08.2021 14:47:00 Güncelleme: 30.08.2021 15:01:43

Telefonunuzun pili beklediğinizden erken bitiyorsa telefonun biraz ilgi gösterilmeye ihtiyacı olabilir. İşte Samsung Galaxy S21 ve S21 Plus'ta pil süresini uzatmak için yapmanız gerekenler

Samsung Galaxy S21 ve S21 Plus'ta pil ömrünü uzatmak için tüyolar
Yıllar geçtikçe akıllı telefonlar daha güçlü ve zengin özellikler kazandı ve Galaxy S serisi her zaman bu iddiayı kanıtlıyor. Ancak, güçlü bir telefona sahip olmak, özellikle pil söz konusu olduğunda, her şeyin mükemmel olduğu anlamına gelmez. Uzman bir kullanıcıysanız ve telefonda bir sürü uygulamanız varsa, büyük olasılıkla Samsung Galaxy S21/S21+'da pilin erken bitmesi sorunları yaşayacaksınız. Ilımlı bir kullanıcı olsanız bile, sorunlar birkaç ay sonra ortaya çıkabilir. Pil, bazı basit numaralarla çok daha uzun süre dayanabilir. İşte yapmanız gerekenler.

Samsung Galaxy S21/S21+'da pilin erken bitmesi sorunları söz konusu olduğunda, aşağıda listelenen ipuçlarından yalnızca birini uygulamak muhtemelen yeterli olmayacaktır. Ancak birkaç tanesini yapmak pil ömrünüzü ciddi ölçüde artırabilir.

YENİDEN BAŞLAT
Yapmanız gereken ilk şey, özellikle bir süredir yapmadıysanız, cihazınızı yeniden başlatmaktır. Yeniden başlatmanın nasıl yardımcı olabileceğini merak ediyorsanız, işte cevap.
Arka planda çalışan birçok uygulama ve işlem vardır ve bunların tümü pili etkiler. Yeniden başlatma hepsini kapatacak ve ayrıca akıllı telefonunuzun hafızasını yenileyerek çok daha iyi performans göstermesini sağlayacaktır. Cihazınızı birkaç günde bir yeniden başlatmalısınız.

HANGİ UYGULAMALAR ÇOK PİL KULLANIR
Bir sonraki durak, hangi uygulamaların pili tükettiğini kontrol etmektir. Ayarlar > Cihaz Bakımı > Pil > Pil Kullanımı'na gidin. Sorunlu uygulamaları gördüğünüzde güncellemeleri kontrol edin. Uygulamayı ilginç bulmuyorsanız veya çok kullanmıyorsanız silebilirsiniz.

KULLANILMAYAN UYGULAMALARI UYKU MODUNA GEÇİRİN
Samsung Galaxy S21'inizde yapabileceğiniz harika şeylerden biri, seçeneği etkinleştirerek kullanılmayan uygulamaları uyku moduna geçirmek ve pilden tasarruf etmektir. Bir uygulamayı bir süre kullanmadığınızda, otomatik olarak uyku moduna geçirilecektir.

Ayarlar > Pil ve cihaz bakımı > Pil > Arka planda kullanım sınırları'na gidin. Seçeneğin yanındaki anahtara dokunarak "Kullanılmayan uygulamaları uyku moduna geçir" seçeneğini etkinleştirin.

HER ZAMAN AÇIK EKRANI KAPATIN
Her zaman açık ekran harika bir özelliktir, ancak etkinleştirildiğinde pil çok daha hızlı boşalır. Ayarlar > Kilit ekranı'na gidin ve kapatın.

PARLAKLIK AYARLARINI UYARLANABİLİR YAPIN
Parlaklık söz konusu olduğunda, seviyesini düşürebilir veya uyarlanabilir parlaklığı etkinleştirebilirsiniz. Ayarlar > Ekran'a giderek istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.

UYGULAMA VE YAZILIMI GÜNCEL TUTUN
Uygulamaları güncellemek için Play Store'u açın, sağ üstteki fotoğrafınıza dokunun, Uygulamaları ve cihazları yönet'e dokunun ve ardından "Güncellemeler mevcut" altında Tümünü güncelle'ye dokunun.
Yazılımı güncellemek için Ayarlar > Yazılım Güncelleme'ye gidin ve İndir ve yükle'ye dokunun.

GECE MODU KULLANIN
Pili etkileyen ve daha uzun süre dayanmasını sağlayan şey gece modudur. Çoğu uygulama artık gece modunu kullanmanıza izin veren seçeneğe sahiptir, ancak bu modu tüm sistem için etkinleştirebilirsiniz. Ayarlar > Ekran > bölümüne gidin ve Gece Modu'nu açın.

BAĞLANTI ÖZELLİKLERİNİ YÖNETİN
Wi-Fi, mobil veri ve Bluetooth olmadan akıllı telefon kullanımını hayal etmek zor, değil mi? Ancak tüm bu hizmetlere her zaman ihtiyacınız yok.

Çoğumuz eve geldiğimizde mobil veriyi devre dışı bırakmayı unuturuz veya şu anda kullanmasak da Bluetooth'u açık bırakırız. Tüm bu özellikler, açık olduklarında pili tüketirler, bu nedenle kullanılmadıklarında bunları devre dışı bıraktığınızdan emin olun.

GÜÇ TASARRUFUNU KULLANIN
Telefonu şarj etmenin bir seçenek olmadığı ve pil seviyesinin düşük olduğu bir durumda, Güç tasarrufunu etkinleştirebilirsiniz. birçok özelliği otomatik olarak kapatacak ve yalnızca temel öğeleri bırakacaktır. Güç tasarrufunu Ayarlar > Pil > Güç modunda bulabilirsiniz.