Samsung'tan 5 milyar dolarlık yeşil girişim yatırımı

Yayınlama: 15.09.2022 12:43:00 Güncelleme: 15.09.2022 15:10:02

Samsung Electronics, Güney Kore'de yeşil enerji üretiminin artırılması ve karbon emisyonlarının düşürülmesi için ülkede lobi yapmayı ve 5 milyar dolarlık yeşil girişim yatırımı yapmayı planlıyor

Samsung'tan 5 milyar dolarlık yeşil girişim yatırımı

Samsung Electronics, yeşil girişimlere 7 trilyon won (5 milyar dolar) yatırım yapacak ve emisyon artışlarını tersine çevirmek ve doğrudan kirliliği bu yüzyılın ortasına dek sıfırlamak için Güney Kore’de daha fazla yeşil enerji üretilmesi için lobi yapacak.

Enerji yoğun üretim hatlarını büyüten dünyanın en büyük bellek çipi üreticisi de olan Samsung son yıllarda iklim değişikliği ayak izlerinin arttığını görmesi sonrası kapsam 1 ve 2 karbon emisyonlarını ortadan kaldırmayı planlıyor. Rakiplerinden farklı şekilde kapsam 3 kirliliğini azaltmaya yönelik henüz hedefler geliştirmedi ancak gelecekte bunları belirlemeyi planlıyor.

Güney Kore’nin en büyük şirketi denizaşırı fabrikalarından 5 yıl içinde tamamen yenilenebilir enerjiyle üretime geçmeyi hedeflese de üretimin çoğunluğunu oluşturan ve enerji için büyük oranda fosil yakıtlara bağımlı ülke içindeki fabrikalarda benzer bir hedefi belirlemenin gerçekçi olmadığı değerlendiriliyor.

Samsung, hali hazırda operasyonlarını karbon salınımını artırmadan gerçekleştirdiğini açıklayan Apple gibi rakiplerine kıyasla iklim değişikliğine karşı yavaş bir yaklaşım sergilemesi nedeniyle uzun süredir yatırımcılar ve aktivistler tarafından eleştirilere maruz kalıyordu.

Samsung Electronics'in ESG Strateji Grubu Başkanı Kim Soojin verdiği bir röportajda, “Karmaşık iş portföyümüzle iklim risklerini ele almak özellikle zor oldu” ifadelerini kullanırken firmanın geniş bir elektronik ürün yelpazesi ve kapsamlı tedarik zincirleri üreticisi olarak statüsünün, "omuzları üzerindeki çevresel baskının son derece ağır olduğu" anlamına geldiğini vurguladı.