"SEC başkanı akıllı bir kripto para düzenlemesi ile gelmezse ona kafa atarım"

Yayınlama: 13.06.2021 11:33:00 Güncelleme: 13.06.2021 12:18:15

Milyarder kripto para yatırımcısı Mike Novogratz, SEC Başkanı'nın akıllı bir adam olduğunu ve akıllı bir düzenleme ile geleceğine inandığını söyledi

"SEC başkanı akıllı bir kripto para düzenlemesi ile gelmezse ona kafa atarım"
Milyardar kripto para yatırımcısı, Galaxy Digital Kurucusu ve CEO'su Mike Novogratz kripto paraların enerji tüketiminden Dogecoin'e, Defi'lerden kripto paralara yönelik SEC düzenleme planlarına bir çok konuda ilginç açıklamalarda bulundu. 
Novogratz, Elon Musk'ın fitilini ateşlediği Bitcoin'in aşırı fosil yakıt bazlı elektrik tüketimi gerçekleştirdiği konusuna, "Biliyorsunuz, YouTube tüm elektriğin yüzde 2.5'ini kullanıyor. Bu çılgın bir istatistik. Tabii ki YouTube'u yasaklamayacağız. YouTube harika. İnanılmaz bir faydası var.
Ayrıca Bitcoin blok zincirinde de inanılmaz bir fayda var. Fakat çok fazla elektrik tüketiyor. Çünkü bu şekilde tasarlandı. Trilyonlarca dolarlık serveti güvence altına alacak bir şey istiyorsak, bu tabancalı bir adam olmaz değil mi? Sağlam bir sistem istiyoruz.
Ve bu yüzden, tüm endüstriler gibi endüstrimizi daha yeşil bir geleceğe taşımaktan sorumlu olmak toplulukların doğasında var. Ve sanırım yakında her türlü girişimin ortaya çıktığını göreceksiniz" şeklinde yorum yaptı.

KRİPTO PARA SERVETİ KÜRESEL SERVETİN YÜZDE 2-3'ÜNE ÇIKACAK
"Kriptodaki en yaşlı adam benim. Warren belki de geleneksel yatırımlardaki en yaşlı adamdır" diyen Novogratz, kripto para piyasasındaki kurumsallaşmayı ve geleneksel kurumların bu piyasaya yaklaşmasını da ilginç bir örnekle açıkladı: "Toplam kripto piyasa değeri, yani Bitcoin ve diğer her şey, yaklaşık 1.5 trilyon dolar. Bu, toplam küresel servetin 30 baz puanı. 30 baz puan (yüzde 0.3) hiçbir şey.
Bunun yüzde 2'ye, yüzde 3'e kayması için, ki bunun olacağına temelde inanıyorum, kurumlara ihtiyacınız var. Bütün paranın sahibi onlar. Ve böylece, Bitcoin hala yüzde 95 üstü perakende ağırlıklı bir ekosistem, belki biraz daha az, belki yüzde 90. Ancak kurumlar yavaş yavaş alışıyorlar. Bir gece uyanıp, "Hey bana milyarlarca dolarlık Bitcoin al demiyorlar, eğer Elon değillerse. Kurumlar herkesin yaptığının aynısını yapıyorlar. Biraz dahil oluyorlar, böylece daha iyi anlamaya başlıyorlar. O zaman daha fazla güven kazanıyorlar. Ve göreceğiniz şey, daha yüksek fiyatların piyasaya daha fazla kurumun girmesini sağladığı olacak."

BITCOIN'DE UZUN BİR KONSOLİDASYON PERİYODUNDAYIZ
Piyasalarda şu sıralar olan şey şu; yeni bir yatırımcı grubu geliyor, onlar heyecanlanıyor ve sonra piyasayı daha yükseğe itiyorlar. Öyleyse, Paul Tudor Jones'un Bitcoin'i ne zaman satın aldığını ve o ünlü makaleyi bir şekilde yayınladığını düşünün. Sanırım Bitcoin'in yaklaşık 8 bin dolar veya 9 bin dolar olduğu zamanlardı. Bir sürü hedge fonu o bölgeye girdi.

Bir yıl sonra ise 60 bin dolara geldi. Yazar kasayı çalma dürtüsü o kadar derine oturmuş bir insani dürtü ki, olan bu. İnsanlar bir şeyden çok para kazandılarsa, biraz satıyorlar. Bir ev satın almak, kız arkadaşına bir yüzük almak, portföylerini çeşitlendirmek için satıyorlar. 

Böylece, bu tür adım fonksiyon hareketlerini görüyoruz ve sonra uzun bir konsolidasyon periyodu göreceğiz. Peki orada ne olur? Eski yatırımcılar satıyor, yeni yatırımcılar alıyor ve bir sonraki para dalgasını getiren yeni trendin gelmesini bekliyorsunuz. Ve sanırım o dönemlerden birindeyiz tam da şu sıralarda. .

Dogecoin çevresinde bir topluluk oluşturdular. Bir markaları var. Bu topluluk, benim düşündüğümden daha dayanıklı olduğunu kanıtlıyor, kim satın almaya devam ediyorsa... Biliyorsunuz, Dünya'da 8 milyar insan var. Sanki dünya birbirine bağlı. Dışarıdaki insanların bir yüzdesi olarak, bir canavar topluluğuna sahip olmak için o kadar çok insana ihtiyacınız yok. Ve böylece, zenginlik veya değerin şimdi koruduğu birçok farklı yolu görüyoruz.
Mesela beyzbol veya basketbol kartları... Her zaman hakkında konuşurum. Bunların kıymet takdiri tavan yaptı. Yani, "Hey, burası benim, değerimin çoğunu burada saklayacağım" diyen bir insan topluluğu var.

SEC BAŞKANI AKILLI ADAM, AKILLI BİR DÜZENLEMEYLE GELMEZSE ONA KAFA ATACAĞIM
Bence kripto paralar konusunda iyi bir düzenlemeye ihtiyacımız var. Gary Gensler (SEC Başkanı) akıllı bir adam. Akıllı bir düzenleme ile çıkacağına inanıyorum. Eğer gelmezse, Boston'a gidip adama kafa atacağım. Onu uzun zamandır tanıyorum. O çok akıllı.
DeFi'de kim kaybedecek? Bankalar. Deli gibi lobi yapacaklar. Bitcoin'e karşı daha az, ancak DeFi'ye karşı daha fazla.
Ancak Bitcoin, her şeyi içine alan Truva atıdır. Ama bilirsiniz devrimler az kan dökülerek olmaz, değil mi? Birileri kazanırken biraz da birileri kaybediyor olmalı.