Seçim, risk iştahını artırdı

Yayınlama: 08.04.2024 09:47:00 Güncelleme: 08.04.2024 09:49:56

Yerel seçimler sonrası en fazla yükselen hisseler; banka, sigorta, ticaret ve telekomünikasyon sektöründen oldu. Açıklanan yıllık bilançolar sonrası ise holding, ulaştırma, otomotiv ve metal sektörü öne çıkıyor

Seçim, risk iştahını artırdı

Seçim sonrası hisse tercihleri sektörel bazda ayrışmalar gösteriyor. BIST 100 Endeksi içerisinde yatırımcılar banka, sigorta, ticaret ve telekomünikasyon sektörü hisselerine yönelirken ağırlıklı olarak çimento ve bilişim sektörü hisselerinde gerilemeler görüldü.

BANKALARIN YÜKSELİŞİ

Akbank, 31 Mart sonrası yüzde 18,96 oranında yükselirken Yapı ve Kredi Bankası yüzde 15,26, Vakıfbank yüzde 14,29 değer kazandı. Faizlerin yükselmesi ve banka sektöründe rahatlamayı getiren kararlar sektör hisselerine olumlu yansırken Yapı ve Kredi Bankası’na ilişkin satış söylemleri hisselerdeki yükselişte etkili oldu.

SATIŞ BASKISI ALTINDA KALANLAR

Satış baskısı altında kalan hisseler mercek altına alındığında farklı sektörlerden hisselerin öne çıktığı görülüyor. Bunlar içerisinde yatırımcı ilgisinde olması nedeniyle Sasa ve Hektaş dikkat çeken hisseler arasında yer alıyor. Söz konusu hisselerin 2022 yılında yaşadıkları hızlı çıkış sonrasında 200 günlük ortalamanın altında kaldıkları gözleniyor. Bu hisseler 200 günlük ortalamanın üzerine çıkmayı başardıklarında yeniden yatırımcı ilgisini üzerlerine toplayabilecekler.

BİLANÇOLAR SONRASI DİKKAT ÇEKENLER

Açıklanan yıllık bilançolar sonrası dikkat çeken hisseler listesinde Temettü 25 Endeksi’nde holdingler, aracı kurum ve telekomünikasyon sektörü öne çıkıyor. Öte yandan hisse başına kârlılık ve büyüme kriterlerinde ise otomotiv, ulaştırma ve metal sektörü dikkat çekiyor. Sektörel bazda ayrışmaların net olması yatırımcı tercihlerinde öne çıkan şirket sayısını da belirliyor. Yeni para girişi yelpazeyi genişletebilir. (Zeynep aktaş/EKONOMİ Gazetesi)