Sina Afra yine bir şeyler peşinde: Londralı yatırım grubuna ortak oldu

Yayınlama: 28.04.2021 11:38:00 Güncelleme: 28.04.2021 11:44:14

Başarılı teknoloji yatırımlarıyla dünyanın dikkatini çeken Sina Afra, teknoloji, konaklama, gayrimenkul, emniyet, spor, eğlence, enerji gibi çok çeşitli alanlara yatırım yapan IKAR'ın hisselerini satın aldı

Sina Afra yine bir şeyler peşinde: Londralı yatırım grubuna ortak oldu
Teknoloji alanında Avrupa'nın en başarılı girişimci ve yatırımcılardan  biri olan Sina Afra, Londra merkezli uluslararası yatırım grubu IKAR Industries LLP'nin hisselerini satın aldı.

IKAR Industries ve grup şirketleri, teknoloji, konaklama, gayrimenkul,  emniyet, güvenlik, spor, eğlence ve enerji sektörü gibi geniş bir  yatırım yelpazesine sahip. Şirket ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Amerika, Avrupa ve gelişmekte olan pazarlarda faaliyet gösteren  girişimci yatırım grubu. Grubun Amsterdam, Berlin, Boston, İstanbul, New York, Washington ve Zürih'te temsilciliği bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sina Afra, "Şimdiye dek 40 teknoloji  yatırımı gerçekleştirdim. IKAR ise başarılı ve çok gelecek vaat eden bir şirket grubuna yaptığım ilk yatırım. Kurucu ortakların bir araya  getirdiği yetenekler benzersiz bir güç merkezi oluşturuyor. Grubun tüm bileşenleriyle birlikte büyümesini desteklemekten büyük heyecan  uyuyorum" dedi.

IKAR Industries Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Ortağı Mario Diel  görüşlerini bildirirken, "Sina Afra gibi seçkin bir girişimci  yatırımcıyla yan yana olduğumuz için son derece gururluyuz!
Uluslararası ağ ve şirketleri ölçeklendirmedeki başarısı, önümüzdeki  yıllarda lider bir küresel yatırım grubu olmamıza yardımcı olacak"  dedi.

IKAR Başkanı ve Kurucu Ortağı Howard Beasey ise "Sina geçen yıl Danışma Kurulumuza katıldı ve grubumuzun son aylarda kaydettiği önemli  büyümeye tanıklık etti. Yaptığı yatırım grubumuzun yönetimine ve iş stratejisine güveninin önemli bir göstergesi" dedi.

Taraflar, finansal işlemin herhangi bir ayrıntısını kamuoyuna  açıklamama konusunda anlaşmış bulunuyor.