Snapchat çöktü mü? Firmadan açıklama geldi: Sıkı durun...

Yayınlama: 13.10.2021 16:54:00 Güncelleme: 13.10.2021 17:02:58

Snapchat'te sorun ne? Kullanıcılar mesaj gönderemiyor. Snapchat Destek'ten açıklama geldi: Sıkı durun. Araştırıyoruz

Snapchat çöktü mü? Firmadan açıklama geldi: Sıkı durun...
Facebook, Whatsapp, Instagram'ın çöküşünün üzerinden çok da zaman geçmemişken bir diğer popüler sosyal medya platformu olan Snapchat'te de bugün sıkıntılar yaşanıyor.Son birkaç saattir, birçok kullanıcı hikaye güncellemeleri yayınlayamadıklarını veya mesaj gönderemediklerini bildirdiği için Snap Streaks risk altında. Snapchat Destek Twitter hesabından bir tweet atarak, bu sabahtan itibaren uygulamada yaşanan sorunları doğrulayarak sebebini araştırdıklarını açıkladı: “Sıkı durun, bunu araştırıyoruz!”

Sorunun kaynağı belli değil, ancak bu, düzeltilmesi uzun zaman alabilecek Facebook düzeyinde bir olay gibi değerlendirilmiyor. Uygulamanın kendisi bazıları için hala çoğunlukla işlevsel ve herhangi bir story yayınlamaya çalışmazsanız, herhangi bir şeyin yanlış olduğunu hemen fark etmeyebilirsiniz. Ayrıca sürekli bir çöküş durumu söz konusu da değil. Bu nedenle, hizmet her geri yüklendiğinde, tekrar bağlanabilmek için bir güncellemeye ihtiyaç olmayabilir.

Kullanıcı raporlarına, ve DownDetector'a bakılırsa sorun henüz tamamen çözülebilmiş değil. 

Snapchat kullanıcılarının genellikle rapor ettiği sorunlar hikayelerine gönderi atamadıkları ve "Oturum kapatıldı, şimdi giriş yapılamıyor, kusura bakmayın kimlik bilgilerini bulamadık, bilgileriniz doğru değil" gibi mesajlarla karşılaştıkları yönünde.

'Snapchat Yöneticisi' olarak listelenen bir kişiden gelen bir gönderi, hizmetin "kısa süre içinde yeniden çalışmaya başlayacağı" şeklinde ve mesajın devamında da yönetici şunları ekledi: "Bağlantınızı yenilemek için lütfen bu arada oturumu kapatın ve tekrar oturum açın."

Downdetector, Snapchat ile ilgili rapor sayısının 11.49'da 3.649'dan 12.05'te 12.465'e yükseldiğini gösterdi.