SPK Başkanı'ndan SASA açıklaması: Dikkatle izleyeceğiz

Yayınlama: 01.12.2022 17:25:00 Güncelleme: 01.12.2022 21:00:03

SASA hisselerinin hızla yükselen fiyatlarıyla ilgili Ekonomim.com sitesinde ve Ekonomi gazetesinde gündeme bomba gibi düşen patron açıklamalarıyla ilgili SPK'dan açıklama geldi

SPK Başkanı'ndan SASA açıklaması: Dikkatle izleyeceğiz
Sasa Polyester’in sahibi Erdemoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu’nun şirketin hisse fiyatıyla ilgili Ekonomi gazetesi yazarı Vahap Munyar'a yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düşmüştü. Konuyla ilgili Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül açıklama yaptı.

Şirket sahiplerinin özellikle kritik durumlarda hisselerin fiyatlarıyla ilgili konuşmasına sıcak bakmadıklarını belirten Gönül “Bu tür açıklamalar hakkında geçmişte de incelemeler yaptık. Bundan sonra da dikkatle takip edeceğiz” dedi.

SPK Başkanı Gönül, şirket sahipleri ve üst düzey yöneticilerinin hisse fiyatlarıyla ilgili değerlendirme yapmasıyla ilgili şunları söyledi: “Biz şirket sahiplerinin özellikle kritik durumlarda hisselerin fiyatlarıyla ilgili konuşmasına hiçbir zaman sıcak bakmıyoruz. Şirket sahipleri ve üst düzey yetkililerin, gerek sosyal medyada gerek basında gerekse televizyondan bu tür açıklamaları yapmalarına sıcak bakmıyoruz. Bu tür açıklamalar hakkında da zaten geçmişte de incelemeler yaptık. Bundan sonra da dikkatle takip edeceğiz.”

Gönül, piyasalardaki hareketi yakından takip ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Bizim günlük raporlarımız olur. Her hissenin hareketi için, dikkati çeken her hisse hareketi için bunları takip ederiz. Bu hisse neden yükselmiş, neden düşmüş?… Bunların hepsi bizim izleme komitesi tarafından izlenir. Burada ciddi bir ekip çalışır. Ciddi bir teknoloji çalışır. Tabii bunların tekrar denetimden geçmesi, altyapısının hazırlanması belirli bir süreç. Eğer hakikaten kanuna aykırı bir işlem varsa ve tespit ettiysek, cezaya döner.”