SSD fiyatları daha da yükselir mi? Almak için doğru zaman mı?

Yayınlama: 10.03.2021 16:52:00 Güncelleme: 07.04.2021 18:09:01

Analiz şirketi Trendforce, SSD fiyatlarını mercek altına aldı ve fiyatlarda yaşanan yükselişle ilgili tahminlerini paylaştı. Buna göre kritik tarih yılın ikinci çeyreği

SSD fiyatları daha da yükselir mi? Almak için doğru zaman mı?
Aslında TrendForce, 2021'de SSD fiyatlarının düşeceği beklentisine sahipti. Fakat Austin'de olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanan bir elektrik kesintisi tüm beklentileri ve sektördeki dengeleri değiştirdi.
TrendForce tahminine göre Austin'de bulunan Samsung'un üretim tesisinde yaşanan elektirk kesintisi nedeniyle 2021'in ikinci çeyreğinde SSD fiyatları yüzde 3-8 arasında artabilir. Aslında beklenti bilgisayar üreticilerinin maliyetlerinde artış yaşanması yönünde ama bu maliyet artışını firmaların doğrudan tüketiciye yansıtması bekleniyor.

Covid-19 salgını nedeniyle evden çalışma siparişleri sayesinde dizüstü bilgisayarlara ve bilgi işlem bileşenlerine olan yüksek talep hala devam ederken, bu, donanımını yükseltmek isteyen herkes için başka bir darbe olacak.

SSD'ler son dönemde HDD'lere göre hem sundukları 5 kata kadar varan daha fazla hız hem de HDD fiyatlarının daha yüksek olması nedeniyle daha fazla tercih edilir hale gelmişti. Artan bu talep SSD fiyatlarını halihazırda yükseltirken talep dışında yaşanan gelişmelerden kaynaklı yaşanabilecek ekstra bir fiyat artışının tüketiciler tarafından hiç hoş karşılanmayacağı tahmin ediliyor.