Statista açıkladı! Türkiye'de kaç kripto para yatırımcısı var

Yayınlama: 29.06.2021 13:23:00 Güncelleme: 29.06.2021 13:37:04

Uluslararası istatistik sitesi Statista, dünyada en çok kripto para yatırımcısı olan ülkeleri sıraladı. Türkiye'nin önünde 3 ülke var

Statista açıkladı! Türkiye'de kaç kripto para yatırımcısı var
Özellikle düzenleyici kurumların merceğine girmesiyle daha fazla tartışılmaya başlanan "Türkiye'de ne kadar kripto para yatırımcısı var" sorusuna uluslararası istatistik sitesi Statista'dan çok iddialı bir tahmin geldi. Statista, dünyada kripto paraları en çok kullanan ülkeleri sıraladı. Statista verilerine göre Türkiye 4. sırada. Türkiye nüfusunun yüzde 16'sının kripto para yatırımı olduğunu öne süren Statista'nın verilerine göre Türkiye'deki kripto para yatırımcı sayısı toplam 13.4 milyon kişi civarında. Bugüne kadar bu konuda yapılmış en iddalı tahmin ise 5-6 milyon yatırımcı olduğu yönündeydi. Fakat Statista'nın sıralaması bu tahmini neredeyse 2.5'a katlıyor.

Statista'nın istatistiklerine göre dünyada nüfusuna oranla en yüksek yatırımcı sayısı ise Nijerya'da. Çin halkının yüzde 7'sinin, ABD halkının ise yüzde 6'sının kirpto para ile ilgilendiği öne sürülen istatistiklerde, Vietnam ve Filipinler ise nüfusa oranla Türkiye'nin önünde yer alan diğer ülkeler.

NÜFUSUNA ORANLA EN ÇOK KRİPTO PARA KULLANAN ÜLKELER SIRALAMASI
Nijerya: 32%
Vietnam: 21%
Filipinler: 20%
Türkiye: 16%
Peru: 16%
İsviçre: 11%
Hindistan: 9%
Çin: 7%
ABD: 6%
Almanya: 5%
Japonya: 4%

Öte yandan bazı diğer göstergeler de Türkiye'de kripto paralara olan ilgiyi ciddi şekilde gösteriyor. Örneğin Similar Web verilerine göre Binance.com'u en çok ziyaret eden ülkeler sıralamasında ilk sırada Türkiye yer alıyor. Neredeyse Binance.com'a gerçkelştirilen aylık 251 milyon ziyaretin yüzde 7.6'sı, yani 19 milyonu Türkiye'den. Onu İngiltere, Rusya, Brezilya ve Hindistan izliyor.