Süresi dolan aşıları uygulamakla suçlanan Dr. Hasan Gökal aklandı

Yayınlama: 22.09.2021 11:02:00 Güncelleme: 22.09.2021 11:13:01

Houston Harris Conty Halk Sağlığı Merkezi’nde çalışan Dr. Hasan Gökal, Moderna aşısının süresi dolan dozları uygulamaya devam etmekle suçlandı. Büyük jüri kararıyla suçlaması düşen Gökal dava açarak hakkını aramaya karar verdi

Süresi dolan aşıları uygulamakla suçlanan Dr. Hasan Gökal aklandı

Houston’da Harris County Halk Sağlığı Merkezi’nde çalışan Dr. Hasan Gökal, COVİD-19 aşılarını çalmakla suçlandı. İddiaya göre Gökal, geçen senenin Aralık ayında Moderna aşısının kullanım süresi dolan dozları için uygun kişileri bulmak için kapı kapı dolaşıp iğne yaptı.

Gökal protokolleri ihlal etmekle suçlanarak görevden alındı. Bölge Savcısı Kim Ogg da kendisine karşı hırsızlık suçlamasında bulundu.

Harris County Halk Sağlığı ayrıca, Mart ayında görevden alınan ve etik olmayan davranışlar için Gökal’a bir soruşturma başlatmak adına Texas Medical Board'a ulaştı. Dr. Hasan Gökal bu soruşturma tamamlanana kadar çalışamadı.

Haziran ayında ise büyük jüri tarafından verilen kararla Gökal, suçlamalardan beraat etti. Dr. Hasan Gökal, suçlamaların düşmesinin ardından dava açarak hakkını aramayı düşündüğünü Insider’a açıkladı. Suçlamaların dokuz ay boyunca kendisine ve ailesine ağır yük olduğunu belirten Gökal, davanın adalet getireceğini umduğunu söyledi.

Ayrıca Gökal, Harris County Halk Sağlığı’nda yeni bir trende de parmak bastı. Gökal, artık doktor fikrine danışılmadan karar verdiklerini, uzmanlar olmadan halk sağlığı hakkında adım atmaya başladıklarını belirtti. Dr. Hasan Gökal, “Bu durum geçen yıl başladı ve çok endişe verici tehlikeli bir trend” ifadelerini kullandı.

Gökal'in avukatı Joe Ahmed, "Anderson, Smith ve Jones adlı insanları aşılamış olsaydı, bir kahraman olarak adlandırılacaktı ve kovulmayacak, suçlanmayacak, karalanmayacak ve şükürler olsun ki onu suçlamayı reddeden büyük jüri önüne getirilmeyecekti" dedi. Ayrıca olarak, Avukat Ahmad Insider'a davanın tanıtımının Gökal'in itibarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Ahmed, "Bir yıl sonra, iki yıl sonra, Dr. Hasan Gökal’in ülke çapında ve dünya çapında kötülenmesinden dolayı acı çekeceğine inanıyoruz. Yani, zararın 1 milyon doları geçebileceğine inanıyor muyuz? Kesinlikle. Zaman geçtikçe daha fazlasını öğreneceğiz."dedi

Gökal’in ise son sözleri şu oldu, “Bana adil davranıldığını düşünmüyorum, bu yüzden adaleti bulmayı umuyorum”