TCMB istediğinde gündem olmuştu, Güney Kore de istedi

Yayınlama: 06.05.2021 11:41:00 Güncelleme: 06.05.2021 11:49:56

Kripto para borsalarından müşteri bilgilerini isteyenler kervanına Güney Kore de katıldı. Hatta Güney Kore bir adım öteye giderek yapılan işlemlerin detaylarını da talep etti

TCMB istediğinde gündem olmuştu, Güney Kore de istedi
Güney Kore'de regülatör kuruluş finansal kuruluşlardan kripto para  işlem detaylarını istedi.

Güney Kore medyasında yer alan habere göre, regülatör, finans  şirketlerinden kripto para kuruluşları ile yapılan işlemleri talep etti. Amacın ülkedeki kripto faaliyeti konusunda detaylı  bilgiye sahip olmak olduğu kaydedildi. Buna karşılık Kuzey Kore'de finansal regülasyon kurumu Finansal Hizmetler Komisyonu'nun Başkanı olan Eun Sung-soo'nun geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada ülkenin kripto paralar konusunda bir düzenleme hazırlığında olduğunu ve ülkede faaliyet gösteren 200 kripto para borsasının tamamının kapatılabileceğini açıkladığı biliniyor. Bu açıdan kritik tarih Eylül 2021. Bu tarihten sonra ülkede yeni bir finans yasası yürürlüğe girebilir.

Eun, kripto para borsalarının, revize edilmiş Özel Fonlar Yasası (Belirtilen Finansal İşlem Bilgilerinin Raporlanması ve Kullanılması Yasası) uyarınca FSC'ye kaydedilmesi gerektiğini açıkladı. Eun, "Şimdi zaman çizelgesine göre işlerini resmi olarak kaydettirmeleri için başvuruları kabul ediyoruz, ancak bugüne kadar hiçbir borsa operatörü başvurmadı" dedi. Hiçbir şirket kayıtlı olmadığı için, "Eylül ayında aniden kapatılabilecekleri" konusunda uyardı.

Özel Fonlar Yasası'nın revize edilmiş yasa tasarısı 25 Mart'ta yürürlüğe girdi ve hükümleri altı aylık bir ödemesiz sürenin ardından 24 Eylül'de yürürlüğe girecek. Değişiklik, kripto borsaları da dahil olmak üzere kripto para sağlayıcılarının Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (ISMS) sertifikası alma ve gerçek isimli hesapların verilmesi gibi gereksinimleri karşılamasını gerektiriyor.

Finansal Hizmetler Komisyonu, bu gereksinimleri karşılayan kripto para birimi borsalarını kaydetmekten sorumlu. Bununla birlikte, birçok kripto borsası, özellikle gerçek adlı hesaplarla ilgili gereksinimleri karşılayamayacaklarından endişe duyuyor ve bu da borsaların toplu olarak kapanmasına neden olabilir .

Haberlere göre regülatör bankalardan halen kripto hesapları için  gerçek isim kullanmaya başlamayan kripto para borsalarının şirket hesap detaylarını talep etti. Güney Kore'de şimdiye kadar sadece 4 kripto borsasının gerçek kişi işlemlerine geçiş yaptığı ifade edildi.