Telegram’a bir ceza da Almanya’dan

Yayınlama: 15.06.2021 10:55:00 Güncelleme: 15.06.2021 10:57:49

Telegram 5,5 milyon euroluk cezayla karşı karşıya

Telegram’a bir ceza da Almanya’dan

Telegram’a ceza konusu ülkelerin gündeminden düşmüyor. Rusya’dan sonra, Almanya da Telegram Messenger uygulaması operatörlerine ceza vermeye hazırlanıyor.

Gerekçe olarak ise Alman makamlarından, Telegram’ın, kullanıcıların eylemlerini denetlemesini gerektiren yasalara uymadığı gösterildi ve Telegram aleyhine dava açıldı.

Alman yayın organı Der Spiegel hafta sonu, yetkililerin Telegram uygulamasının kullanımının, Alman yetkililerle işbirliği gerektirme konusunda Facebook, Twitter ve TikTok ile aynı şekilde ele alınabileceği bir eşiğe ulaştığına inandığını bildirdi.
Bir Adalet Bakanlığı sözcüsü, yetkililerin Telegram'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki operatörlerine, şikayetleri iletmek için bir kanal ve Almanya'daki bir irtibat kişisi sağlayamaması konusunda yazdığını doğruladı.

Sözcü Rabea Boennighausen, Berlin'de gazetecilere verdiği demeçte, "Şirketin artık yanıt verme fırsatı var" dedi.

Der Spiegel, şirketin gerekliliklere uymaması halinde 5,5 milyon euroya (6,7 milyon dolar) kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini bildirdi.

Daha önce de Rusya'da yasaklanan içeriklere Facebook ve Telegram üzerinden ulaşılabilmesi nedeniyle şirketlerin mevzuata uymadığı hükmüne varan mahkeme, Facebook'a 17 milyon, Telegram'a ise 10 milyon ruble para cezası vermişti. İki firmaya kesilen cezanın toplam miktarı 275 bin dolar seviyesinde.