Terra Luna Vakfı'nın elinde 90 bin BTC duruyor iddiası

Yayınlama: 19.05.2022 19:20:00 Güncelleme: 19.05.2022 19:45:10

Do Kwon'un yönetimindeki Luna Foundation Guard, Luna ve UST çöküşünde 80 bin 83 adet Bitcoin rezervinin satıldığını öne sürmüştü. Reddit kullanıcıları tam tersini ispatladı

Terra Luna Vakfı'nın elinde 90 bin BTC duruyor iddiası
Terra Luna ve UST çöküşü hala kripto para piyasasındaki en büyük darbelerden biri olma niteliğini koruyor. Buradan uğranan zarar onlarca milyar dolar. En son Terra Luna'nın avukatlarının da istifa etmesiyle büyük bir soru işaretinin perdesi daha aralandı. Öte yandan Do Kwon yeni planının oylamasında zafer kazanmaya yakın. Halen Agora üzerinden oylaması yürüyen revize plan, yani bir sert çatalla Luna blokzincirini yeni bir blok zincirine bağlamak, yeni bir Luna jeton çıkarmak ve eskini klasik jeton olarak belirlemek, UST'yi ise zincirden tamamen çıkarmak üzerine kurulan planda oylamada son durum şöyle:
Doğrulayıcıların yüzde 45.43'ü şu ana kadar oy kullanmış durumda. Oy verenlerin yüzde 79.57'ye Kwon'un planına evet diyor. Yüzde 16.57'si ise veto ile hayır oyu vermiş durumda. Bu kişilerin çoğu bir yakım planı istiyor. Yüzde 3.55'lik bir kesim ise Uzak Dur yanıtı vererek planı reddediyor.

FATMAN PLANI BTC'LER BİTTİ AÇIKLAMASIYLA BOŞA ÇIKARILDI
Aslında Fatman isimli bir girişimcinin daha önce sunduğu bir yakım planı geliştiriciler arasında çok ciddi bir onay almıştı. Fakat bu yakım planı, Luna Foundation Guard'ın rezervlerinde bulunan 80 bin 83 adet Bitcoin rezervinin Luna yakımında kullanımı üzerine kurulmuş bir plandı. Hatta Binance CEO'su CZ de Luna yatırımcıları için en iyi çözümün bir yakım planı olduğunu söylemişti. Bu geniş desteği gören Do Kwon, Luna Foundation Guard üzerinden bir açıklama yayınlayarak Luna ve UST krizi sırasında 80 bin 83 BTC'nin tamamına yakınının harcandığını ve elde sadece 313 BTC kaldığını açıklamıştı. Bu da Luna için yakım odaklı bütün plan bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmış ve sanki eldeki tek çözümün Do Kwon'un planı olduğu izlenimini yaratmıştı. Gerçekten de elde sadece 313 BTC ile bir yakım planı tasarlamak imkansıza yakındı. Hatta Do Kwon, Fatman'in planını Agora üzerinden kilitleterek oylamaya açılmasını da engelledi.

REDDIT KULLANICILARI: 91 BİNE YAKIN BTC HALA DURUYOR
Fakat piyasa değeri 2.5 milyar dolardan fazla olan BTC'nin harcanıp da Luna'nın değerinin yüzde 99'unu nasıl kaybettiği konusunda kuşkuya düşen bazı Reddit kullanıcıları Kwon'un işaret ettiği cüzdanlardan çıkan BTC'lerin izini takip etti. Ve sonunda şok bir sonuca ulaştı. Reddit kullanıcıları tarafından son akışına kadar kovalandıktan hemen sonra, Binance'taki soğuk cüzdanda yeniden bir araya gelen 90 bin 913 Bitcoin'in yer aldığı ortaya koyuldu. Bu BTC'lerin şu anki piyasa değeri ise 2.7 milyar dolardan fazla. 

Bahsi geçen cold wallet'ın adresi de şu:3M219KR5vEneNb47ewrPfWyb5jQ2DjxR P6.



CEVAP BEKLEYEN KRİTİK SORU
Şimdi soru şu: LFG, UST ve Terra Luna çöküşü sırasında gerçekten bu Bitcoin'leri harcadı mı yoksa sadece harcandığını mı söyledi? Çünkü elde gerçekten bu BTC'ler duruyorsa, bu durumda Luna için tek çözüm çatal değil. Hatta bu rezervin varlığı Do Kwon'un revize planının oylamada tam tersi bir sonuç almasına kadar da varabilecek bir şey.