Tesla hisselerinde al-satçılarla opsiyoncuların kapışması

Yayınlama: 31.10.2021 14:16:00 Güncelleme: 31.10.2021 14:18:30

Pazartesi gününden itibaren gerçekleşen işlemlerde Tesla opsiyoncuları köşeye sıkıştı. Kısa vadeli al-satçıların baskısı opsiyoncuları daha fazla hisse almaya zorlayabilir. Nomura Stratejisti: Bu, 'Silaha dönüştürülmüş gama'nın tanımıdır

Tesla hisselerinde al-satçılarla opsiyoncuların kapışması
En basit şekilde, birisi arama satın aldığında, bir satıcı, bu opsiyon işlemleri tarafından oluşturulan delta riskinden korunmak için Tesla'nın hissesini satın almalıdır. Hisse senedi yükselmeye devam ederse, bayileri daha fazla hisse almaya zorlar, bu süreç gama riskten korunma olarak bilinir.

Kochuba'nın analizine göre Pazartesi, tüccarların opsiyon satmasıyla başladı ve bu da hafif bir negatif delta okumasına yol açtı. New York'ta hisse senedi sabah 10 civarında yükselmeye başladığında, bu opsiyon satıcıları pozisyonlarını kapatmak zorunda kaldılar. Bu, Tesla'nın 980 dolardaki hisse avansı ile aynı zamana denk geldi.

Öğlen civarında, tüccarlar opsiyon satın almak için piyasaya akın etmeye başladı ve Tesla'nın 1.000 dolara yükselmesine eşlik eden delta riskten korunmada bir artışa yol açtı. Ardından iki saat sonra, başka bir opsiyon satın alma dalgası ortaya çıktı. Hisse senedi, tahmini delta riskten korunmanın azalmaya başlamasından hemen önce 1.045 dolar civarında zirve yaptı.

Dikkat çekici bir şekilde, işlem gören opsiyonların yarısı Cuma günü vadesini dolduruyordu. Tam olarak o gün sona erecek olan 1.050 dolarlık Tesla çağrısı - Pazartesi günkü en aktif ikinci sözleşme - 25 kat artışla 71 sentten 18.19 dolara yükseldi.

Kochuba, "Bu, kısa vadeli al-satçılar tarafından opsiyonları zorlamak için inanılmaz bir baskıydı" dedi. Bu, “Muhtemelen piyasa yapıcıları agresif bir şekilde uzun süre korunmaya zorladı."

"Tüm alım satımların kısa vadeli opsiyonlarda yoğunlaşması, bazı tüccarlar tarafından "gama sıkışması" olarak bilinen bir fenomenden yararlanmaya çalışan bir taktik olarak görülebilir - Tesla hisselerinin değerinin opsiyon tamamlanma fiyatına yaklaşacağına dair bahse girer. Bu da dealerların bu hisse senedinden giderek daha fazla satın almasını gerektirecek.

Nomura stratejisti Charlie McElligott, “Bu, 'silahlaştırılmış gama'nın tanımıdır” dedi.