Tesla’nın direksiyonsuz otomobili Çin’den çıkacak

Yayınlama: 07.09.2021 10:19:00 Güncelleme: 07.09.2021 10:24:37

Tesla'nın direksiyonsuz ve pedalsız otomobili Çin'de üretilecek

Tesla’nın direksiyonsuz otomobili Çin’den çıkacak

Tesla'nın kurucusu Elon Musk, otomotiv endüstrisinde devrim olacak bir  yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor. Fransızların ekonomi yayını Capital'de yer alan habere göre, Tesla'nın Model 2 adlı modelinde  direksiyon ve pedal olmayabilir. Geçen yıl, Tesla Battery Day  sırasında, 25 bin dolara satılacak tamamen otonom bir elektrikli  otomobilin yakında üretileceğini açıklamıştı. Böyle bir fiyat, ancak  yüzde elli düşürülmüş maliyetle üretilen Tesla aküleri sayesinde elde  edilebilir olacaktı.

Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla Foreks ile paylaştığı habere  göre, şimdiden "Model 2" olarak anılan araç, tüm dünyaya ihraç  edilmeden önce Çin'in Shanghai kentindeki Gigafactory denen tesiste  üretilebilecek. Geçen hafta yapılan bir firma içi toplantıda Elon Musk, gelecek için tasarladığı bu araca ilişkin bazı bilgiler verdi. Söz konusu toplantıda bulunan kişiler, Elon Musk/ın sözü edilen 25 bin  dolarlık yeni elektrikli aracının üretimine başlanması için 2023  yılını işaret ettiğini söyledi.

O tarihe kadarki sürenin, Tesla mühendislerine tamamen otonom bir  sürüş sisteminin gerçekleştirilmesi için gerekli süreyi  oluşturabilmesi mümkün. Musk'ın toplantıda "hala satacağımız araçlarda  bir direksiyon ve pedal bulunsun ister miyiz?" diye ortaya attığı  sorunun, "Model 2"de bunların bulunmayacağı anlamına geldiği  belirtildi. Öte yandan direksiyonsuz ve pedalsız elektrikli aracın 400  kilometrelik bir özerk menzili olacağı da bildiriliyor.