Tether’den Çin Yuanı adımı

Yayınlama: 08.12.2022 12:50:00 Güncelleme: 08.12.2022 14:00:02

Tether, Tron Blok Zincirinde Offshore Çin yuanını piyasaya sürüyor

Tether’den Çin Yuanı adımı

Piyasa değerine göre ilk ve en yaygın kullanılan stablecoin’e güç sağlayan blockchain özellikli platform tether.to’yu işleten şirket Tether Operations Limited (Tether), bugün offshore Çin Yuanı’nın (CNH₮) Tron blok zincirinde yer alacağını duyurdu. Ayrıca, Bitfinex, kullanıcılarının platformdan Tron blockchain katmanını kullanarak CNH₮ yatırmasına ve çekmesine işlemlerini sağlayan ilk borsa olacak.

2019’da oluşturulan CNH₮, offshore Çin yuanına (CNH) sabitlenmiştir. Başlangıçta yalnızca Ethereum blok zincirinde bir ERC-20 tokenı olarak mevcut olan TRON’daki lansmanı, onu CNH₮’nin elde edilebileceği, alınıp satılabileceği ve tutulabileceği ikinci blok zinciri yapacak. CNH₮, ABD doları (USD₮), Euro (EUR₮) ve Peso’ya (MXN₮) sabitlenmiş stablecoin’ler dahil Tether’in desteklediği 4 stablecoin’den biridir.

Tether CTO’su Paolo Ardoino, konuyla ilgili olarak “CNH₮’yi Tron ekosistemine getirmekten heyecan duyuyoruz” dedi. “Kripto piyasasının muazzam bir kargaşa yaşadığı bir zamanda, ilerlemenin en iyi yolunun inşa etmeye devam etmek olduğuna inanıyoruz. Tether’de işler her zamanki gibi, devam eden büyümemizin ve genişlememizin başkalarına da devam etmeleri için ilham vermesini umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Tether CNH₮’nin TRON’daki lansmanı, şirketin istikrarlı para teknolojisine öncülük etmeye ve dünyanın her yerindeki küresel pazarlara en büyük ve en likit sabit paraları getirmeye olan bağlılığını temsil ediyor.