Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer'den yeni açıklama

Yayınlama: 22.04.2021 16:00:00 Güncelleme: 22.04.2021 16:55:23

Thodex'in CEO'sunun ağzından olduğu ve borsanın internet sitesinden yayınlandığı iddia edilen ilk açıklama vahim ifadeler içeriyor. Borsada halihazırda yer alan açıklama ise ilkinden oldukça farklı

Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer'den yeni açıklama

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in ağzından olduğu iddia edilen yeni bir açıklama yayınlandı. 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı belirlenen Özer'in "maalesef geldiğimiz noktada ticari faaliyetlerimize devam edecek finansal durumumuz olmadığını söylemek zorundayım" dediği açıklama kısa bir süre şirketin internet sitesinde yer aldı ancak daha sonra ulaşılamadı.

Akıbeti henüz belli olmayan açıklamada Lise 2'den sonra eğitimine devam etmediğini belirten Özer, 'sorunun' şirketin kuruluşu döneminde yaşanan bir hack'lenme olayından kaynaklandığını, çok gayret etmelerine rağmen bu konuyu çözemediklerini söyledi. 

Açıklamada "borcunu ödeyeceğini" öne süren Özer, bunu da "lise 2'yi bitirdikten sonra", "bir memur çocuğu olarak 24 yaşında kurduğu üç şirketle 3 yılda 5 kıtada 700 binden fazla kullanıcıya hizmet vermesi", "şerefli bir insan olarak tanınması" ve "gece gündüz demeden mücadele edecek olması" ile açıkladı.

Özer ayrıca, "Thodex'te varlığı bulunanların TRY bakiyelerinin bir kaç gün içinde üyelerin vereceği IBAN hesaplarına yatırılmaya başlanacağını" öne sürdü. Faruk Fatih Özer ayrıca Thodex haberlerinde yer alan "mağdur olmuş kişi sayısının tamamen yalan ve iftira" olduğunu savundu.

İşte o açıklamanın metni ve bundan sonra yaşanacak süreçle ilgili iddialarına yer verdiği bölümler (kişisel açıklamalarına özellikle metinde yer vermediğimizi hatırlatalım):

Thodex'in Değerli kullanıcıları,
Sizlere bu haberi vermekten büyük bir üzüntü duyuyor olsam da maalesef geldiğimiz noktada ticari faaliyetlerimize devam edebilecek finansal durumumuzun olmadığını söylemek zorundayım. Son çare olarak şriket hisselerimi başka bir yatırımcıya devretmeye çalıştım fakat bu süreç de olumlu sonuçlanmadı. Şirketim uzun süredir finansal olarak pozitif bir durumda değildi. Bunun olmasının sebebi ilk açılış zamanımızda yaşadığımız hacklenme hadisesidir. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Birimi'nde tüm geçerli önlemleri almış olduğumuz halde hacklenme hadiselerini yaşadığımızın raporları mevcuttur. Bu hadiseler birkaç kere meydana gelmiştir ve toplamda şirketimizin sermayesinin çok üzerinde bir tutar söz konusu olmuştur. Bu durumu toparlamak için ben ve ekibim gece gündüz demeden çalıştık. Şirket kazançlarının bir kısmıyla hackelndiğimiz tutarları yerine koymaya çalışırken bir yandan da şirketimizi büyütmek için mücadele ettik. Bu tatsız durumu sonlandırabilmek için birçok adım attım. Başka girişimleri hayata geçirmeye çalıştım, hayatımın hemen her anında hem bu durumu toparlamak hem de ekip olarak yeni başarılara imza atabilmek adına elimden gelen her şeyi yaptım. Fakat son zamanlarda kripto paraların aşırı yüksek fiyatlara erişmesi her ay düzenli olarak kapatmaya çalıştığım açığı artık kapatamaz olmama sebep oldu. Yeni hayata geçirdiğim girişimlerimin tam olarak yüksek gelirler getirmeye başladığı bu dönemde ise Thodex'teki finansal sistem devam ettirilemez hale geldi ve bu yüzden işlemleri durdurmaya kararı aldık.
Artık bu durumu değiştiremeyeceğimi anladığım andan itibaren aklıma birkaç çözüm geldi. Bunlardan birisi intihar etmekti bir diğeri ise adalet teslim olup olan biteni anlatmaktı. Bu iki durum da maalesef sizlerin kayıp olan varlıkları bir daha asla yerine konulamayacaktı ve sizler bu zararı kabul etmek zorunda kalacaktınız. Ben ise binlerce insanın bedduası ve kul hakkıyla ölmek durumunda olacaktım. Bunların olmasını istemediğim için hayatta ve dışarıda kalmayı kalıp mücadele ederek, her gün daha fazla çalışarak sizlere olan tüm borcumu ödemeye karar verdim. Son birkaç ay içerisinde Thodex'teki büyüme ile hayata geçirdiğim ve çok yakın zamanda hayata geçmesi için adım attığım girişimilerimin sayesinde belki birkaç ay bile sürmeden tamamen refaha erişecektim fakat maalesef herşey planladığım gibi gitmedi.

Sizlere bundan sonraki süreç hakkında da bilgi vermek istiyorum. Ben asla insanların varlıklarını toplayıp kaçmak gibi bir plan yapmadım, bu sebeple Thodex bakiyelerinizin TRY olarak duran kısımlarında hiçbir eksik bulunmamaktadır. Eğer paraları toplayıp kaçmak gibi bir niyetim olsaydı milyonlarca dolar değerindeki TRY bakiyelerini de yasadışı yolla banka hesaplarımızın dışına çıkarır ve onlarla birlikte kaçardım. Tüm TRY bakiyeleriniz banka hesaplarımızda bulunmaktadır. BU TRY bakiyelerinizi birkaç gün içinde sizin talep edeceğiniz IBAN numaralarına gönderilmeye başlanacaktır. Kripto para bakiyelerinizin çekimi için sizlerin olabildiğince zarar görmeyeceği bir sistem düşünmeye çalıştık. Thodex'te bulunan kripto para bakiyeleriniz, kripto para çekimlerindeki sorunlu sürecin başladığı günden ve platformumuzu bakım moduna aldığımız günden itibaren sizin çekim yapacağınız güne kadar olan, o kripto paranın günlük olarak en yüksek olan dolar kurlarından ağırlıklı ortalama alınarak bakiyenizde bulunan kripto paralar bu dönemde bir değer kaybı yaşamış olsa bile siz bu değer kaybından etkilenmeyeceksiniz ve bakiyenizdeki kripto paraların karşılıklarını USDT veya Stable Coin olarak ödeme alacaksınız. Hangi kripto parayı hangi USDT kurundan sabitlediğimizi yine size arayüzümüzde göstereceğiz. Tüm bu işlemleri gerçekleştirebilmeniz için ve bütün bakiyelerinizi eksiksiz olarak teslim aldığınız takdirde şirketimizden bir şikayetiniz olmayacağını beyan etmenizi rica edeceğimiz evrakları yükleyebilmemiz için bir arayüz geliştirmekteyiz. Mağduriyetin giderilmesi için internet sitemizde kuracağımız yeni arayüz sebebi ile 26 Nisan haftası içerisinde bu arayüz tamamlanmış olacak ve sizler çekim işlemlerinizi gerçekleştirmeye başlayacaksınız. Kripto paralarınızın USDT karşılığı veya çekim esnasında yaşayacağınız herhangi bir aksaklık veya sorun karşısında size destek olabilmek için avukatlık ofisimiz ve müşteri destek ekibimiz 7/24 mesailerine devam edecektir. Hacklenmeden doğan kripto para açıklarını tam olarak sizlere gönderemeyeceğimiz için eksik kalan tutarlar için kullanıcılarımızın içeride bulundurdukları bakiyelerin büyüklükleri göz önüne alınarak bir dağıtım yüzdesi belirlenecek ve bu yüzdeye göre herkes kendi oranından ödemesini alacaktır....
 
... Herhangi bir başvuru yapmasanız dahi birkaç ay içerisinde tüm alacağınızı size göndereceğime söz veriyorum.
Bir konuya daha açıklık getirmek istiyorum. Basında bahsedilen toplam eksik kripto paranın dolar karşılığı ve mağdur olmuş kişi sayısı tamamen bir yalan ve iftiradır. Bahsedilen rakamlardaki kripto para muhtemelen Türkiye'deki tüm platformların cüzdanlarının toplanması halinde bile ulaşılamayacak büyüklükteki bir rakamdır. Veri tabanımızda son yaptığım araştırmada Thodex'te bakiyesi olan kişi sayısı 30 bin kişi civarıdır. Bu 30 bin kişinin büyük çoğunluğunun varlıkları Thodex kasasında bulunmaktadır ve mümkün olan en kısa sürede kendilerine tekrar ödenecektir. Tüm bu alacaklı listesini avukatlarım aracılığıyla Savcılık ile paylaşacağım ve her gün yapılacak olan tüm ödemeler yine Savcılık tarafından da takip edilecektir.
Çekim işlemlerinizi yapabileceğiniz arayüzümüzü en kısa sürede bitirip sizlere yapmanız gereken işlemleri sosyal medya hesaplarımızdan, mail ve mesaj olarak göndererek anlatıp bu süreci en basit şekilde yönetebilmeniz için elimizden gelen tüm desteği sağlayacağız.

CEO'nun bu açıklamasının ardından Thodex ana sayfasında bir açıklama daha yer aldı:

 

Thodex'in Değerli Kullanıcıları 
Yaşamış olduğumuz sürece ilişkin olarak kamuoyu ve Thodex Platformumuzu kullanan Sayın kullanıcıları bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.Öncelikle belirtmek isterim ki; kamuoyunda şirketim Koineks Teknolojileri A. Ş. ve sahibi olduğu Thodex platformu hakkında ortaya atılan iddiaların bir çoğu mesnetsizdir.700.000'e yakın kullanıcının işlem yaptığı Thodex platformu bugüne kadar hiç kimseyi mağdur etmediği gibi bundan böyle de etmeyecektir. 2018 yılında şirketimize yönelik olarak gerçekleştirilen siber saldırı neticesinde meydana gelen 25.000.000,00-TL. zararı hiçbir kullanıcımıza yansıtmaksızın şirketimiz kendi imkanları ile tolere etmiş ve yeniden bir siber saldırı olayı yaşamamak için ciddi alt yapı sistem değişikliğine gitmiştir. Yaşanan süreçte şirketin gerek mali yapısı gerek kullanıcı sayısı dikkate alındığında hem yurt içi hem de yurt dışı bir çok yatırımcının dikkatini çekmiş, uluslararası düzeyde çok ciddi ortaklık teklifleri almıştır. Yaklaşık 3 aydır sürdürülen ortaklık görüşmeleri sırasında mali ve dijital veriler birlikte incelendiğinde şirket hesaplarında anormal bir dalgalanma olduğu geçen hafta itibari ile tespit edilmiştir. Bunun sebep ve kaynaklarının ne olduğunun tespiti için Thodex Platformu geçici süre ile işleme kapatılmıştır. Şirket teknik ekibimiz bu araştırmayı yaparken şahsım olarak da yurt dışı yatırımcı ile nihai görüşmeleri yapmak için 19.04.2021 tarihinde yurt dışına çıkmış bulunmaktayım.
Şirket hesaplarında yapılan incelemede yaşanan siber saldırı olayının devam ettiği ve bir kısım hesap sahiplerinin doğru verilerine ulaşılamadığı tespit olunmuştur.
22.04.2021 günü; kamuoyuna yansıyan ve yaklaşık 391.000 kişinin yaklaşık 2 milyar USD zarara uğratılarak ortadan kaybolduğum iddiaları asılsızdır. İnsaf ve izan sınırlarını aşan bu iddialara acilen cevap vermek açısından bu açıklamayı yapma zaruretim doğmuştur.
Öncelikle; ilk tespitlerimize göre 700.000'e yakın kullanıcımızın sadece 30.000'e yakın kısmında şüpheli durum söz konusu olup bu kişilerin de platformdaki banka giriş bedellerinin karşılığı şirket hesaplarında mevcuttur. Bu itibarla; öncelikle hiçbir kullanıcının mağdur olmayacağını kamuoyuna duyururum

AYRICA; BİR TAKIM KİŞİLERİN KENDİLERİNİ UZMAN OLRAK TANITMAK SURETİYLE GEREK SOSYAL MEDYADA GEREKSE BASIN YAYIN ORGANLARI ARACILIĞI İLE KAMUOYUNA 2 MİLYAR USD GİBİ AKLA, MANTIĞA VE HESABA UYMAYAN BİR TUTAR İLE ALGI OLUŞTURMASI DA KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR. ZİRA; BIRAKINIZ THODEX'İN İŞLEM HACMİNİ TÜM TÜRKİYE'DEKİ KRİPTO PARA PLATFORMLARININ İŞLEM HACMİ BU SEVİYEDE DEĞİLDİR.
Nitekim; şirketimizin kayıtları daha önce de MASAK, SPK, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi kurumların bilgisine sunulmuş olup herhangi bir usulsüzlük olmadığı ilgili kurumların kayıtları ile de sabittir. Bu süreçte, gerçeğe uymayan ve abartılı söylemler ile bir iftira kampanyasına dönüşmüş olup hem kullanıcıların hem de şahsımın zararına sebebiyet vermektedir. Zira; bizim tespitlerimize göre 30.000 civarındaki kullanıcının hesapları netleştikten sonra ödemeleri yapılacaktır. Bugün itibari ile piyasa değeri yaklaşık 40 milyon USD olan şirketimiz ticari hayatına devam edebilecek iken kamuoyunda yaratılan mağduriyet algısı neticesinde şirketimizin ticari hayatına devam etmesi engellenmeye çalışılmaktadır.

Sayın kullanıcılardan önemle rica ettiğim husus, şirketimiz tarafından yapılmayan açıklamalara itibar edilmemesidir. Şahsım da birkaç; gün içerisinde Türkiye'ye dönüş yaparak Adli makamlar ile işbirliği içerisinde gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağımı ve kullanıcıların mağduriyetinin önlenmesi için elimden gelen gayreti göstereceğimi beyan ederim. Önemle bilinmesini isterim ki; hayatımın hiçbir döneminde ne devletime ne de milletime zarar verecek bir faaliyetim olmadığı gibi böyle bir düşüncenin dahi tarafıma atfedilmesini zul kabul ederim. Bu suretle; gerek şahsım gerekse de şirketim hakkında yapılan karalama kampanyasına itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ederim.
 


Açıklama kısa süre yayında kaldıktan sonra kaldırıldı. Fakat