THY'den çalışanlarına yüzde 20-25 zam

Yayınlama: 28.10.2021 12:53:00 Güncelleme: 28.10.2021 12:56:51

Türk Hava Yolları salgın döneminde çalışanlarının fedakarlık ve performansını gerekçe göstererek kokpit çalışanlarının iş/uçuş tazminatlarına yüzde 25, yurt içi iş gruplarının iş/kıdem tazminatlarına yüzde 20 zam yaptı

THY'den çalışanlarına yüzde 20-25 zam
Türk Hava Yolları çalışanlarına vereceği zam oranını açıkladı. Açıklanan zam geriye dönük işletilerek 1 Ekim 2021'den itibaren geçerli olacak.
THY'nin KAP'a yaptığı açıklama:
Covid-19 küresel salgınının etkileri devam etmekle birlikte, Ortaklığımızın Operasyonel verimliliği, performansı ve finansal göstergelerinin 2020 yılına göre olumlu yönde gelişmesi göz önüne alınarak; Yönetim Kurulu tarafından yapılan ikinci bir değerlendirme sonucunda çalışanlarımızın salgın süresince gösterdikleri fedakârlık ile performansa katkılarından dolayı 01.10.2021 tarihinden geçerli olmak üzere, mevcut ücretler baz alınarak kokpit personelinin iş/uçuş tazminatlarına %25, diğer yurt içi iş gruplarının iş/kıdem tazminatlarına %20 oranında artış yapılmasına karar verilmiştir.

Böylece THY, geçen yılın ağustos ayında yaptığı maaş kesintisi uygulamasına son verip zam yapmış oldu. Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası, pandeminin ilk aylarında çalışanların maaşlarından yüzde 30 ile yüzde 50 oranlarında kesinti yapılması konusunda anlaşmışlardı. Bu anlaşma gereği, her altı ayda bir şartların gözden geçirilmesi konusunda mutabakat sağlanmıştı. Maaş kesintisi 2020 yılı Ağustos ayında başlamış, bu yılın temmuz ayında ise kesintinin yüzde 10'u geri alınmıştı. Böylece pandemi kesintilerinden yüzde 35 toplam kesinti geri alınmış oldu. 

MAAŞLARIN ESKİ SEVİYEYE GELMESİ OCAK AYINI BULABİLİR
HAVA-İŞ Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal tarafından sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle demişti:

“Değerli mesai arkadaşlarım, Pandemi dönemindeki fedakârlığınızın karşılıksız kalmayacağını söylemiş ve Temmuz’da, feragatinizin %10’unu geri almıştık. Aynı amaçla 2. görüşmemiz devam etmektedir. Ay başında geçerli olacak müjdemizi sizlerle en kısa zamanda paylaşacağız.”