Tom Lee'ye göre Bitcoin'e yatırım için 5 kural

Yayınlama: 22.08.2021 15:58:00 Güncelleme: 22.08.2021 16:15:36

Fenomen Bitcoin yatırımcısı Fundstrats kurucusu Tom Lee, Bitcoin'le ilgili alınacak her türlü yatırım kararında bu 5 kurala uyulmasını tavsiye ediyor

Tom Lee'ye göre Bitcoin'e yatırım için 5 kural
Bitcoin'in değişken doğası, 2009'da kuruluşundan bu yana kripto para biriminin destansı kazanımlarını güçlendirmesine yardımcı oldu, ancak tüm yatırımcılar, vahşi fiyat dalgalanmaları boyunca bazıları gibi dayanamadı.
Bitcoin, Nisan ayındaki zirveden yüzde 54'lük bir satış yaşadıktan sonra bile bugüne kadar yüzde 67 arttı. Bitcoin'in oynaklığına daha iyi dayanmak için Fundstrat'tan Tom Lee, yatırımcıların Bitcoin'e yatırım yaparken akıllarında tutmaları için uyulması gereken 5 kuralı derledi.

Fundstrat'tan Tom Lee'ye göre bunlar, bitcoin'e yatırım yaparken uyulması gereken 5 kural.

1. ABD, bitcoin için gelecek
Lee'ye göre, ülkenin küresel servetin büyük bir kısmını oluşturduğu göz önüne alındığında, önümüzdeki birkaç yıl içinde Amerika'da kriptonun benimsenmesi en önemli beklenti.

Bitcoin Piyasa Potansiyeli Endeksi'ne göre, ABD genel olarak beşinci sırada ve ilk 10'daki tek büyük ülke. Bitcoin başarılı olacaksa, önce ABD'de başarılı olması gerekiyor.
Lee, baby boomerlardan Y kuşağına büyük bir servet transferinin önümüzdeki 20 yıl içinde yaklaşık 70 trilyon dolar değerinde olacağını vurguluyor. Y kuşağının baby boomerlardan daha fazla kriptoya açık olduğu göz önüne alındığında, bu servet transferinin bir kısmı bitcoin'e akabilir.

2. Konsensüs genellikle doğrudur, bu nedenle Bitcoin Sefalet Endeksini takip edin
Piyasa duyarlılığı ve güvenlik fiyatları el ele gider, bu nedenle önemli kripto yatırımcıları, bitcoin için duyarlılık göstergelerine çok dikkat eder. Bitcoin'de yükselen duyarlılık, genellikle altı aylık ileriye dönük güçlü getirilerle ilişkilidir, çünkü düşen duyarlılık, artan oynaklığın yakında geri dönebileceğinin bir işaretidir.

3. Bitcoin 200 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıktığında satın alın
Lee'ye göre, bitcoin 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine her çıktığında, altı aylık ortalama yüzde 193 ileri getiri ve yüzde 80 kazanma oranı ile güçlü getiriler elde etti.
Lee, "200 günlük hareketli ortalama önemlidir, çünkü fiyatlardaki uzun vadeli eğilimi yansıtır ve aynı zamanda esasen çoğu yatırımcının Bitcoin'lerini aldığı yerdir."

Bitcoin , bu ayın başlarında 200 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıktı ve o zamandan beri kripto para birimi yüzde 8'den fazla arttı.

4. Bitcoin riskli bir varlıktır
Lee'ye göre "Bitcoin, S&P 500 güçlü performans gösterdiğinde en iyi performansı gösteriyor". Bu, Bitcoin'in muhtemelen yatırımcılar tarafından riskli bir varlık olarak görüldüğü anlamına gelir.
Bitcoin için en büyük getiriler, hisse senedi piyasası için güçlü yıllarda geldi ve iki varlık sınıfına pozitif bir korelasyon verdi.
Lee, "Bu, bitcoin'in riskli bir varlık olduğu anlamına mı geliyor? Belki. Ancak daha iyi açıklamanın, net bir makro trend olduğunda bitcoin'in en iyi sonucu verdiğini düşünüyoruz."

5. HODL, çünkü en iyi 10 gün, getirilerin çoğunu oluşturur
Lee, "Bitcoin için 'al ve tut'un (veya HODL) mantıklı olmasının nedeni, her yıl bir avuç günün bitcoin için kazançların büyük kısmını hesaba eklemesidir" diyor.
Fundstrat'a göre, kripto para birimi için günlük en yüksek 10 yüzde kazancı hariç tutulursa, Bitcoin her yıl ortalama olarak düştü.
Lee, "En eski 10 güne bakarsak, bitcoin 2013 ile 2019 arasında yıllık yüzde 44 düştü" diyor. Lee'ye göre, bitcoin'in giriş ve çıkışlarını tutarlı bir şekilde zamanlamanın zorluğu göz önüne alındığında, satın al ve beklet daha iyi bir stratejidir.
Lee, bitcoin konusunda yükseliş iddiasını sürdürüyor ve kripto para biriminin yıl sonuna kadar 100.000 dolara yükselebileceğine inanıyor