Toptancı hallerine denetim

Yayınlama: 13.09.2021 10:54:00 Güncelleme: 13.09.2021 11:00:11

Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı, aşırı fiyat artışlarını soruşturmak üzere 9 ildeki 10 toptancı halinde denetim yapıyor.

Toptancı hallerine denetim

Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı, aşırı fiyat artışlarını soruşturmak üzere bugün, İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 9 ildeki 10 toptancı halinde denetim yapacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş’un talimatları ile Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nın denetim başlattığı belirtilerek, “Üreticiden tüketiciye tedarik kanallarının takip edilmesi, kayıt dışı işlemlerin tespiti, tarımsal ürün piyasalarında gerçekleşen aşırı fiyat artış iddialarını soruşturmak üzere denetimler başlatmıştır” denildi.

Denetimle fiyat düşer mi?

Dünya gazetesi tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım ise bu denetimlerin fiyatları düşürmeyeceğini belirterek Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şunlara dikkat çekti: “Bakanlık tarımsal ürünlerin kayıt içine alındığı, alım ve satımın yasal olduğu hallerde denetim yapması fiyatları düşürmez. Fiyat artışı halden çıktıktan sonra başlıyor. Marketlerin denetlenmesi ve caydırıcı cezaların kesilmesi gerekiyor.”

 

9 büyükşehirdeki 10 toptancı halinde gerçekleştirilecek denetimler eş zamanlı olarak başlarken, Bakanlık, denetimlerin bu tarihlerle sınırlı olmadığını kaydetti.

Denetim yapılacak haller:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali Bayrampaşa Şubesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali Ataşehir Şubesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali

Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali

Aydın Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali

Adana Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali

Mersin Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali

Samsun Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali