'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın bugün Türkiye'ye getiriliyor

Yayınlama: 03.07.2021 11:22:00 Güncelleme: 03.07.2021 11:25:36

Binlerce kişiyi kar vaadiyle dolandırıp milyonlarca lirayla yurtdışına kaçan ve gıyabında yargılama yürütülen Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın Brezilya’da teslim olmasının ardından bu akşam 22:30'da Türkiye'ye getirilecek.

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın  bugün Türkiye'ye getiriliyor

 Binlerce kişiyi dolandırarak yurt dışına kaçan Çiftlik Bank kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, teslim olduğu Brezilya'dan Türkiye'ye getiriliyor. İçişleri Sözcüsü Çataklı, "Arkadaşlarımız aldılar, getirecek uçak sabah 09.50'de hareket etti. Akşam 22.30 gibi Türkiye'de olacak." açıklamasında bulundu.

'Tosuncuk' lakaplı Çiftlik Bank CEO'su "Türk makamlarına teslim olacağım" diyerek bir video paylaştı. Paylaşımından kısa bir süre sonra Türkiye Cumhuriyeti Sao Paulo Başkonsolosluğu'na teslim oldu. O dakikadan itibaren de hareketli anlar yaşandı.

 

22:30'da Türkiye'de olacak

Mehmet Aydın'ın teslim olmasının ardından Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan iade talepnamesi düzenlenmesi için talepte bulundu. Talebin ardından yargılamayı yürüten mahkeme iade talepnamesi düzenlerken yeni bir gelişme yaşandı.Bu kapsamda komiser, komiser yardımcısı ve polis memurundan oluşan 3 kişilik heyetin görevlendirildiği anlatılarak seyahat bilgilerine yer verilen yazının detaylarında, 2 Temmuz Cuma sabahı erken saatte Ankara'dan yola çıkan heyetin aynı günün akşam saatlerinde Sao Paulo'da olduğu aktarıldı. Yazıya göre heyet, Mehmet Aydın'ı da alıp 03 Temmuz Cumartesi günü uçağa binecek ve akşam 22:30'da Türkiye'ye getirilecek.