Tron (TRX) ve DeFine, fenomenler için NFT platformu kuracak

Yayınlama: 06.08.2021 16:59:00 Güncelleme: 06.08.2021 17:15:37

Tron Network, sanatçıların, müzisyenlerin, influencerların ve sporcuların sosyal medya profillerine odaklanan bir NFT platformu oluşturmak için DeFine'la işbirliği yapıyor

Tron (TRX) ve DeFine, fenomenler için NFT platformu kuracak
NFT'lerin yükselişi Tron Network'ü harekete geçirdi. Bu pazarda rekabetin henüz az olması nedeniyle Tron, DeFine ile stratejik bir ortaklık kurarak, sanatçıların, sporcuların, sosyal medya fenomenlerinin ve müzisyenlerin taraftar yani fan tokenlarının oluşturulabileceği ve destekçileri ile bu tokenlar üzerinden etkileşim geliştirebilecekleri bir NFT platformu kurma kararı aldı.

Sosyal profil sistemi Tron Network üzerinde yer alacak, içinde oluşturulan jeton, her bir fan kitlesi sahibi ile fan kitleleri arasında bir ürün yaratacak. Sanatçı, sporcu, müzisyen veya fenomen başarı kazandıkça (Takipçi sayıları arttıkça, geliri arttıkça vs... ) jetonların fiyatları da değişecek. 

Yaklaşan TRC-721 NFT'lerine ek olarak DeFine, ortaklığı şu şekilde açıklıyor:

Tron'un ekosistemi artık NFT formatı ve DeFine ve APENFT ile yeni ortaklık sayesinde sosyal medya dünyasına girecek.

Mart 2021'de NFT temasında kalan Tron Vakfı, blok zincirinde birinci sınıf NFT sanat eserlerini kaydetmek amacıyla “JUST NFT” adlı tahsil edilebilir tokenlere adanmış bir fon oluşturdu.

JUST NFT'nin sergilediği eserler, fiyatları 1 milyon ile 10 milyon dolar arasında olan sanat eserleri.

Aynı ay içinde Tron'un CEO'su Justin Sun'ın NFT CarbonDrop müzayedesinde ünlü sanatçı Beeple'ın OCEAN FRONT eserinin 6 milyon dolara satın alınması tesadüf değildi. Beeple aynı zamanda bir NFT çalışması olarak 69 milyon dolara müzayedede satılan Everyday adlı eserin de sanatçısıydı.