Trump’tan sosyal medya atağı

Yayınlama: 21.10.2021 09:55:00 Güncelleme: 21.10.2021 09:56:38

Trump kendi sosyal medya uygulamasını başlatıyor

Trump’tan sosyal medya atağı

BBC Türkçe’nin haberine göre, Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendi sosyal medya uygulaması TRUTH Social'ı gelecek ay başlatacağını açıkladı. Trump böylece onu  platformlarından yasaklayan Facebook ve Twitter gibi "Büyük teknoloji  şirketlerine karşı durmayı" hedefliyor.

BBC Türkçe'nin internet sitesinde yer alan habere göre, TRUTH Social, Trump Medya ve Teknoloji Grubu ile bu amaçla satın alınan bir şirketin  birleşmesi aracılığıyla oluşturulacak.

Konuyla ilgili basın açıklamasında Trump, "Taliban'ın Twitter'da büyük  bir varlık gösterdiği ama en sevdiğiniz Amerikan başkanının  susturulduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bu kabul edilemez" dedi.

Yeni şirketin herkese düşüncelerini paylaşma imkanı tanımak için  kurulduğunu söyleyen Trump, "Yakında TRUTH Social'da düşüncelerimi  açıklayacağım ve büyük teknoloji şirketlerine karşı savaşacağım için  çok heyecanlıyım" dedi.

TRUTH Social'ın gelecek ay "seçilmiş davetlilerle" lansmanının  yapılması ve 2022'nin ilk çeyreğinde de kullanıcılarla buluşması  planlanıyor.