Türk scooter girişimi Palm, Fenix’e satıldı

Yayınlama: 02.08.2021 11:55:00 Güncelleme: 02.08.2021 12:03:21

Türk scooter girişimi Palm, Dubai merkezli Fenix şirketi tarafından 43 milyon TL'ye satın alındı

Türk scooter girişimi Palm, Fenix’e satıldı

Teknoloji tabanlı pek çok Türk girişimi son 10 yıldır uluslararası  yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bunun son örneği ise Türkiye'de  kullanımı hızla yayılan scooter pazarında yaşandı. Türkiye'nin önde  gelen mikrobilite şirketi PALM, yaklaşık 43 milyon lira (5 Milyon USD)  bedelle Dubai'de kurulu FENIX şirketine satıldı.  FENIX bu satın  almayla Orta Doğu'da mikromobilite alanındaki liderliğini Türkiye'ye  genişletmiş oldu.

FENIX'in PALM'ı satın almasıyla Kasım 2020'de Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) lansmanından bu yana Türkiye, 5'inci ülke ve İstanbul 13'üncü şehir olarak yerini aldı. Satın almayla FENIX,  mikromobilite alanında Körfez Ülkeleri'nden Türkiye'ye genişleyerek, Orta Doğu bölgesinde faaliyet gösteren tek bölgesel platform olma  stratejisinde önemli bir adım daha atmış oldu. FENIX ayrıca İstanbul'da yazılım ve donanım alanında ileri teknolojiler geliştirmek  ve Orta Doğu bölgesine ihracat yapmak amacıyla için bir Ar-Ge merkezi  de kuracak.

Satın alma sonrası PALM kurucularından Doğuş Dirik dışındaki diğer  kurucular Berhan Gökşin ve Alican İstanbullu, şirketteki görevlerine  devam ederek Türkiye'deki FENIX operasyonlarına öncülük edecek. PALM Danışma Kurulu Üyesi Volt Lines'in kurucusu Ali Halabi de FENIX'in Türkiye pazarında lider platform oluşturma çabalarına destek vermeyi  sürdürecek.

PALM KİMİN? ORTAKLARI KİMLER? SATIŞTA DİKKAT ÇEKEN AYRINTI