Twitter CEO'su Jack Dorsey: Agresifçe Bitcoin almalıyız

Yayınlama: 23.07.2021 18:14:00 Güncelleme: 23.07.2021 18:21:13

Dorsey, Bitcoin'i şu anda “Yapay zeka, ademi merkeziyetçilik ve internet” içeren ana akım işletmeleri etkileyen teknolojilerdeki daha büyük bir eğilimin parçası olarak görüyor

Twitter CEO'su Jack Dorsey: Agresifçe Bitcoin almalıyız
Jack Dorsey, ikinci çeyrek Twitter hissedarlarına mesajında, şirketin üç aylık ve yıllık mali performansında şimdiye kadar oynadığı rolü belirterek ve geleceğinde önemli bir yere sahip olduğuna inandığını açıklayarak Bitcoin alma uyarısı yaptı.

Çağrı, Cathie Wood ve Elon Musk ile birlikte göründüğü B Word konferansından bir gün sonra Perşembe akşamı gerçekleşti . Dorsey, finansal hizmetler ortamını yeniden şekillendirme yeteneği nedeniyle Bitcoin'i dünya üzerinde büyük bir etkiye sahip olacak bir teknoloji olarak konumlandırmaya devam etti: “Bu alana bakmaya ve agresif bir şekilde yatırım yapmaya devam etmemizin Twitter ve Twitter hissedarları için son derece önemli olduğunu düşünüyorum ve bu konuda yalnız da değiliz” dedi.

Dorsey ayrıca Bitcoin'i şu anda “Yapay zeka, ademi merkeziyetçilik ve internet” içeren ana akım işletmeleri etkileyen teknolojilerdeki daha büyük bir eğilimin parçası olarak gördüğünü belirtti.

Dorsey, "Bütün bunlar işimizi daha iyi yapmamıza yardımcı olacak ve her birinde öncü olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Son yorumlara dayanarak, Jack Dorsey'in Bitcoin'in dünya çapında yaygın olarak benimsendiği bir gelecek öngördüğü ve bireysel zenginlik, güvenlik ve üretkenliği teşvik ederek insanlığa fayda sağlayacağına inandığı açık.

Square ve Twitter'ın CEO'su, Bluesky adlı 2019 projesini izleyen bir duyuru olan açık kaynaklı bir Bitcoin donanım cüzdanı oluşturmayı planlıyor.

Projelerin ilişkili olup olmadığı ve ne ölçüde ilişkili olduğu belli değil, ancak çoğu kişi Bitcoin'in her ikisi için bir katalizör ve bağlayıcı olarak hizmet edeceğine inanıyor.

Dorsey hissedarlara çağrısını şu sözlerle tamamlıyor:
“Ademi merkeziyetçilik sayesinde, daha fazla insana, bireylere daha fazla güç vererek erişebildiğimiz konuşma külliyatının boyutunu artırdık ve konuşma yardımını iyileştirdik. Ve küresel para birimiyle, insanların ve şirketlerin dünyanın herhangi bir yerinde mal ve hizmet ticaretini özgürce yapabilmelerini sağlayabiliriz.”