Twitter'dan flaş Trump açıklaması: POTUS 45'e izin yok!

Yayınlama: 28.04.2021 13:06:00 Güncelleme: 28.04.2021 13:20:42

Twitter CFO'su Ned Segal, platform tarafından yasaklanan Donald Trump 2024 seçimlerinde yeniden başkanlığa aday olsa bile Trump'ın Twitter'a geri dönmesine izin verilmeyeceğini söyledi

Twitter'dan flaş Trump açıklaması: POTUS 45'e izin yok!
Eski Başkan Donald Trump, 2024'te Beyaz Saray için tekrar aday olmaya karar verirse, bunu Twitter hesabına erişmeden yapmak zorunda kalacak. Twitter'ın CFO'su çarşamba günü bir televizyon röportajında bu Trump'ın Twitter'a dönüşüne imkan olmadığını açıkladı. 

Twitter CFO'su Ned Segal, CNBC'de yayınlanan röprotajında birkaç yıl içinde tekrar başkanlığa aday olursa Trump'ın Twitter yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağısorusuna, "Politikalarımız insanların geri dönmesine izin vermiyor" dedi.

Twitter , Capitol isyanından iki gün sonra 8 Ocak'ta Trump'ı yasaklamış ve tweet'lerini gözden geçirdikten sonra “şiddeti daha fazla kışkırtma riski”ni gerekçe göstermişti. 

"Platformdan çıkarıldığınızda, platformdan çıkarılırsınız," diye sözlerine devam eden Segal, "İster yorumcu, ister CFO, ister mevcut veya eski bir kamu görevlisi olun, bu değişmez" dedi.

Twitter, 6 Ocak'ta isyancıları “sevdiğini” tweetledikten sonra ilk başta Trump'ın hesabını 12 saat kilitlemiş, iki gün sonra ise şirket, hareketi tetikleyen iki tweet'e işaret ederek eski başkanın twitter hesabını yasaklamıştı. Trump'ın 12 saatlik yasağı kaldırıldıktan sonra, eski başkan tweet atmış, "Bana oy veren 75.000.000 büyük Amerikan Vatansever, AMERİKA'YI YENİDEN BÜYÜK YAPACAK ve DEV BİR SESE SAHİP OLACAK demişti. Trump bu tweetini Başkan Joe Biden'ın yemin törenine katılmayacağını açıkladıktan hemen sonra atmıştı. Twitter açıklamasında, bu iki tweetin birlikte ele alındığını, "ülkedeki daha geniş olaylar bağlamında okunması gerektiğini ve cumhurbaşkanının açıklamalarının şiddeti teşvik etmek de dahil olmak üzere farklı izleyiciler tarafından harekete geçme çağrısı" olduğu değerlendirildi.

Bazı Avrupalı ​​liderler, yasaktan sonra Trump'a destek olurken, Almanya Başbakanı Angela Merkel kararı “fikir özgürlüğü” gibi hakların hükümetler tarafından gözetilmesi gerektiğini, sosyal medya platformlarının yönetiminin kararına göre belirlenmemesi gerektiğini açıkladı.
Trump yasağıyla ilgili eleştirilere ve platformdan tepki amaçlı çıkışlar olduğu iddiasına karşılık, Twitter bu hafta Ocak ayında kullanıcı kazanmaya devam ettiğini açıkladı. 

ABD başkanlarının twitter hesapları kaçıncı ABD başkanı olduklarına bağlı olarak belirlenen POTUS versiyonları halinde arşiv olarak twitterda tutuluyor. Donald Trump'ın da arşiv hesabı halen POTUS45 olarak twitterda takip edilebilse de bu hesaptan tweet atılması mümkün değil.