UN Women’den kadın girişimciler için online fuar

Yayınlama: 04.05.2021 15:24:00 Güncelleme: 04.05.2021 15:28:20

BM'nin kadın birimi UN Women tarafından düzenlenen online kadın girişim fuarı 50 ülkeden 500'den fazla katılımcıyı bir araya getirdi

UN Women’den kadın girişimciler için online fuar
Birleşmiş Milletler’in, kadınların sosyal hayatta ve iş hayatında desteklenmesi için çalışmalar yürüten birimi UN Women tarafından online olarak düzenlenen Kadın Girişimcilik Fuarı Avrupa ve Asya’dan yaklaşık 50 ülkeden kadın girişimciyi bir araya getirdi. 
BM Kadın Birimi Bölge Direktörü Alia El Yaser fuar açılışında yaptığı konuşmada pandeminin, kadınların daha önceleri maruz kaldığı eşitsizlikleri iyice derinleştirdiğini belirterek, “Dünya genelinde kadın girişimciler tarafından yönetilen şirketlerin yüzde 82’si pandemiden ciddi şekilde etkilendi. Bu bölgedeki kadınlar, düşük ücret ve kayıt dışı çalışma nedeniyle pandemi öncesinde bile finansal açıdan güvende değildi. Dünya COVID-19'un etkisinden çıkmaya başladığında, kadın girişimciliğini artırmak bütün ülkelerin önceliği olmalıdır” dedi.
TÜRKONFED Başkanı Reyhan Aktar da, bu dönemde kadınların desteklenmesinin daha önce hiç olmadığı kadar önemli olduğunu belirtti ve refah toplumuna ulaşılabilmesi için kadının hayatın her alanında aktif katılımının şart olduğunu vurguladı.
Katılımcı sayısının 500’ü aştığı görülen ve dün sona eren fuarda, kadın girişimciler mentorler ve özel sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Online buluşmaların gündeminin ilk sıralarında Dijitalleşme, e-ticaret ve kadın girişimcinin finansmana erişimi yer alırken, girişimcilere işletmelerini daha üst seviyelere taşıyacak pazarlama fikirleri de sunuldu.