Ünlü yatırımcı Cathie Wood: Artık devletler Bitcoin'i bitiremez

Yayınlama: 28.05.2021 14:19:00 Güncelleme: 28.05.2021 14:27:18

Ardarda negatif açıklamalar ve düzenlemlerle fiyatı baskı altına giren Bitcoin'e en pozitif kehanet ünlü yatırımcı Cathie Wood'dan geldi

Ünlü yatırımcı Cathie Wood: Artık devletler Bitcoin'i bitiremez
Ünlü yatırımcı Cathie Wood, kripto paralarla ilgili her zamankinden daha sert düzenleme söylemlerinin ortasında Bitcoin yatırımcıları için iddialı bir güvence öne sürdü: Yetkililer en büyük kripto para birimini ortadan kaldıramayacak.

Çin'den gelen dijital paralaral ilgili sert açıklamalar ve Avrupa ve ABD'de daha fazla inceleme çağrısı Bitcoin'de sert düşüşlerin önünü açtı, ancak Wood sanal para biriminin "artık yola çıktığını ve onun kapatmanın imkansız olacağını" söyledi.

Wood, CoinDesk tarafından düzenlenen Consensus 2021 konferansında, düzenleyicilerin sektör tarafından sağlanan yeniliği kaçırma korkusuyla kripto para birimlerine karşı "zaman içinde biraz daha dostça davranacağını" öne sürdü.

Kripto para birimi madenciliğini dizginlemek için Çin'deki baskı, Bitcoin'in temelini oluşturan sunucu çiftliklerinin ihtiyaç duyduğu gücü sağlamak için yasadışı kömür çıkarımındaki artış endişesiyle kısmen tetiklendi. Milyarder Elon Musk çevresel riskleri gerekçe göstererek, Tesla Inc.'de Bitcoin ödemelerini askıya alabileceğini söyledi.

Ark Investment Management LLC'nin kurucusu Wood, yeşil faktörlere odaklanmanın kurumsal Bitcoin alımında bir duraklamaya yol açtığını kabul ediyor. Bitcoin'in şüpheli çevresel etkileri, kripto paranın dijital külçe gibi bir çevrimiçi değer deposu olarak veya daha spekülatif amaçlarla, daha fazla ana yatırım çekmeye mecbur olduğu argümanını biraz aşındırdı.

Musk, planlanan yenilenebilir kullanım da dahil olmak üzere Kuzey Amerikalı madencilerin enerji tüketimine ışık tutmaya yönelik bir çabayı destekledi. Ancak en büyük madencilerin çoğunun enerji aldıkları kaynakları yeniden ayarlamaları yıllar alacak.

Wood, “Çözümün yarısı sorunu anlamaktır” diyor: “Kesinlikle Kuzey Amerika'daki madencilerin, elektrik kullanımlarının daha fazla kısmının yenilenebilir kaynaklar tarafından üretilmesi konusundaki isteği, bu konuyu derinlemesine rahatlatacak. Yenilenebilir enerjilerin benimsenmesinde bir hızlanmayı da teşvik edecektir"

Ark Investment Management, geçen ay kripto para madenciliğinin güneş enerjisine yatırımı artırabileceğini ve şebekeye daha fazla yenilenebilir enerji sunabileceğini söyleyen bir rapor yayınladı.