Visa ile kripto para ödemeleri 1 milyar doları aştı

Yayınlama: 12.07.2021 16:13:00 Güncelleme: 12.07.2021 16:18:38

Ödeme altyapısı şirketi eToro, 2021'in ilk yarısında Visa kartlarından 1 milyar dolardan fazla kripto para ödemesinin geçtiğini açıkladı

Visa ile kripto para ödemeleri 1 milyar doları aştı
Ödeme altyapısı şirketi eToro'nun analistleri, Visa kartlar aracılığıyla kripto paralarda yapılan ödemelerin bu yılın ilk altı ayında 1 milyar dolardan fazla hacme ulaştığını açıkladı. Analistler, "Rakamlar, bir ödeme çözümü olarak kripto varlıkların artan şekilde benimsendiğini vurguluyor" dedi. Visa şu anda Visa kartlarıyla ödemeleri teşvik etmek için kripto para birimiyle ilgili 50'den fazla şirketle ortaklık kuruyor.

Visa CFO'su Vasant Prabhu, “Bugün, düzenlenmiş dijital cüzdanlardaki kripto varlıklarının değeri yüz milyarlarda. Bu platformları kullanan on milyonlarca insan için kripto harcamanın en kolay yollarından biri Visa kartı kullanmak" diyerek bu pazara yönelik inancını net bir şekilde vurguladı.

Prabhu, “Dünya çapında 70 milyon tüccarda dijital para birimini dönüştürmeyi ve harcamayı kolaylaştıran kart programlarında 50 büyük kripto para birimi platformuyla ortaklık yapıyoruz” diye ekledi.

AvaTrade analisti Naeem Aslam, "Visa ve Mastercard kripto para birimlerinin uygulanmasında çok yardımcı oluyor" derken bu şirketlerin amacının, dijital varlıkların kullanımını daha pratik ve kullanıcı dostu hale getirmek olduğunu söyledi.