Visa kripto para birimleriyle işlemler için kolları sıvadı

Yayınlama: 08.07.2021 10:15:00 Güncelleme: 08.07.2021 10:17:22

Visa: kripto para birimleriyle kart kullanımı 1 milyarı geçti

Visa kripto para birimleriyle işlemler için kolları sıvadı

Visa, kripto para birimleriyle ilişkili kart kullanımının 1 milyar gibi ciddi bir sayıyı geçtiğini açıkladı. Buna ek olarak Visa, kripto para birimlerinin de diğer para birimleri kadar kullanılmasını hedeflediğini ve bu hedef uğruna bir ekosistem yaratmak için çalışmalarda bulunduğunu belirtti.

Visa’nın yapmış olduğu açıklamalara göre tüketicilerin 2021 yılının ilk 6 ayında kripto para bağlantılı kartlar üzerinden yaptığı harcamalar, 1 milyar doları (yaklaşık 8,7 milyar TL) geçmiş durumda. Kesin bir miktar verilmemiş olsa da bu miktarın 6 ay için oldukça büyük olduğunu söyleyebiliriz.

Visa’nın finans departmanında yönetici olan Vasant Prabhu, ödeme devinin kripto para alanına yapacağı yatırımlar konusunda CNBC’ye şu sözleri söyledi:

“Kripto para birimini daha kullanışlı hale getirmek ve diğer tüm para birimlerinin kullanıldığı gibi bir ekosistem oluşturmak için çok şey yapıyoruz. İnsanlar, normal para birimlerini kullandıkları şeyler için kripto para birimlerini kullanmanın yollarını araştırıyorlar. Volatilite vs. açısından birçok konu var. Ancak bu, yönetmek ve izlemek için kripto para birimlerinin sahiplerine kalmış”

Bunlara ek olarak Prabhu, kripto para birimi satın alan insan ağında çok fazla hacim gördüklerini ve görmeye devam edeceklerini düşündüğünü belirtiyor. Ayrıca Visa, FTX kripto para platformunun tüketici ve iş harcamalarını daha pratik hale getiren Fintech Fast Track Programına dahil edileceğini duyurdu.

Visa dışında yine yakından tanıdığımız Mastercard da bu alanda yatırımlar yapacak gibi görünüyor. Şirketin, kullanıcıların ödül olarak kripto para kazanmasını sağlayacak olan bir kart piyasaya sürmek üzere çalışmakta olduğu biliniyor. Bilgilere göre kart kullanıcıları, bu sistemde dijital cüzdanlarına erişemeyecek.