Voltswagen şakası pahalıya patlayabilir!

Yayınlama: 02.05.2021 15:27:00 Güncelleme: 02.05.2021 15:32:17

Volkswagen'ın ABD'deki biriminin isminin Voltswagen olacağını açıklaması, ardından ise bunun 1 Nisan şakası olduğunu söylemesinin ardından hisse hareketleri incelemeye alındı

Voltswagen şakası pahalıya patlayabilir!
Alman devi Volkswagen'in "1 Nisan şakası" başına bela açtı. Haberde, Volkswagen'in Amerika biriminin "Voltswagen" markası ile değişeceği açıklanmıştı. Daha sonra ise bunun 1 Nisan şakası olduğu ifade edilmişti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, şirketin ABD biriminin adının "Voltswagen of America" diye değiştirildiği şeklinde yapılan şakanın hisseleri nasıl etkilediği ve herhangi bir yasayı ihlal edip etmediği konusunda soruşturma başlattı.

PARAMEVZU.COM ŞAKANININ ARDINDAN SORU İŞARETLERİNİ YAZMIŞTI

Şirket 29 Mart'ta "Voltswagen" adının geçtiği bir basın bültenini yanlışlıkla paylaşmış süsü vermiş, sonraki gün bu değişikliğin gerçek olduğu yönünde bir açıklama yapmıştı.

Reuters ve Associated Press gibi büyük haber kuruluşları bu gelişmeyi gerçekmiş gibi geçmişti. Zira kuruluşlar, Volkswagen yetkililerinin kendilerine isim değişikliğini onayladığını bildirmişti.

Gelen tepkilerin ardından 31 Mart'ta, bunun elektrikli araçlara olan bağlılığı gösterme amacıyla yapılan bir şaka olduğu açıklanmıştı.

Ancak şirketin hisse senetleri bu süreçte yüzde 12,5 oranında yükselmeyi görmüştü. Şaka olduğunun açıklanmasından sonraki birkaç gün de yükselmeye devam etmişti.

Bununla birlikte New York Times'ın haberinde Volkswagen'in ciddi bir cezayla karşılaşma ihtimalinin düşük olduğu yazıldı.