Voyager Digital'den iflas başvurusu

Yayınlama: 06.07.2022 14:58:00 Güncelleme: 06.07.2022 17:36:15

Kripto para piyasalarında mevcut koşullarda faaliyetlerini sürdürmekte zorluk yaşayan şirketlerden Voyager Digital, iflas başvurusunda bulundu

Voyager Digital'den iflas başvurusu

Kripto para kredi firması Voyager Digital, Çarşamba günkü duyurusunda şirketlerin tüm hukuk davalarını duraklatırken varlıklarını ve borçlarını yeniden düzenlemelerine olanak tanıyan Bölüm 11’e göre iflas başvurusu yaptığını söyledi.

Voyager CEO’su Stephen Ehrlich, “Son birkaç aydır kripto para piyasalarında devam eden volatilite ve krizler ve Three Arrows Capital’in şirketin yan kuruluşu Voyager Digital, LLC’den aldığı bir kredide temerrüde düşmesi, şimdi ölçülü ve kararlı adımlar atmamızı gerektiriyor.” dedi.

Twitter’daki bir başka paylaşımda Ehrlich, müşterilere, bu adımın onların varlıklarını koruyacağını ve başta müşteriler olmak üzere "tüm paydaşlar için değeri en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olacağını" söyledi.

İflas başvurusuna göre nicel kripto ticaret firması Alameda Research, 75 milyon dolarlık teminatsız kredilerle Voyager'ın en büyük tek alacaklısıydı.

Alameda, kripto alanında "bir öncü" ile "stratejik bir ittifak" olarak nitelendirdiği bir anlaşmayla Voyager’e geçtiğimiz güz döneminde yatırım yaptı.