Walmart, Metaverse dünyasına giriyor

Yayınlama: 17.01.2022 09:20:00 Güncelleme: 17.01.2022 09:30:12

Perakende devi Walmart, Metaverse dünyasına katılmak, kendi kripto parasını ve NFT'sini üretmek için yeni adımlar atıyor

Walmart, Metaverse dünyasına giriyor

Küresel şirketlerden Metaverse hamleleri gelmeye devam ediyor. Samsung'un ardından Walmart'ın da Metaverse için hazırlık yaptığı belirtildi. Şirket, kendi kripto parası ve NFT’si ile Metaverse için hazırlanıyor. 

Walmart elektronik, oyuncak, ev aletleri, spor ekipmanları, giyim, ev dekorasyonu ve daha fazlası dahil olmak üzere sanal ürünler satmaya yönelik hamle yaparak, 30 Aralık’ta çeşitli ticari markalar için başvuruda bulundu.

Habere göre şirket toplamda yedi ayrı başvuru yaptı.

Walmart tarafından yapılan açıklamada, "Her zaman yeni fikirleri test ediyoruz. Bazı fikirler müşterilerimize sunduğumuz ürün ya da hizmet haline geliyor. Test ettiğimiz bazılarından ise bir şeyler öğreniyoruz" denildi.

Şirketin marka vekillerinden Josh Gerben, Facebook'un şirket ismini Meta olarak değiştirerek sosyal medyanın ötesindeki hedeflere yöneldiğini duyurmasından bu yana, şirketlerin sanal dünyaya nasıl uyum sağlayacaklarını anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında şirket kripto para ve blockchain için yönetici aradığını duyurmuştu. (CNBC)