Yeni Apple Watch glikoz değerinizi de ölçecek

Yayınlama: 14.06.2021 17:06:00 Güncelleme: 14.06.2021 17:09:39

Apple çalışmalara başladı: Sıcaklık ve glikoz değeri ölçecek akıllı saat yolda

Yeni Apple Watch glikoz değerinizi de ölçecek

Giyilebilir teknoloji gün geçtikçe hayatlarımızdaki yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor. İşlerimizi kolaylaştırdığı için ne biz bu teknolojiden vazgeçebiliyoruz ne de firmalar piyasaya yeni teknolojileri sunmaktan geri kalıyorlar.

Giyilebilir teknolojinin şöyle bir geçmişine baktığımızda ilk tekliflerden biri Eylül 2013’te Samsung Galaxy Gear’ındı. Daha sonra Apple Nisan 2015’te Apple Watch ile bileklerimizdeki yerini aldı.

İşte şimdi Apple’dan yeni bir adım daha geldi. Apple, daha hızlı çalışan gelecekte sıcaklık ve glikoz değerlerini de ölçebilecek akıllı mı akıllı bir saati piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Teknoloji devi, Apple Watch Series 7 olarak adlandırılan bir modelle bu yıl aşama kaydetmeyi planlıyor.

Apple Inc. yeni sağlık özellikleri, ekran, hız yükseltmeleri, bir ekstrem spor sürümü mevcut olacak yeni Apple Watch modelleri ile vücut ısısı ve kan şekeri sensörleri üzerinde çalışıyor.

Gelecek yıl şirket, ana Apple Watch'u, alt seviye Apple Watch SE'nin halefi ve ekstrem sporcuları hedefleyen yeni bir sürümle birlikte güncellemeyi planlıyor.

Apple daha önce bu yılki modeline bir vücut ısısı sensörü yerleştirmeyi hedeflemişti, ancak şimdi bunun 2022 güncellemesine dahil edilmesi daha olası. Şeker hastalarının glikoz seviyelerini izlemesine yardımcı olacak kan şekeri sensörünün birkaç yıl daha ticari kullanıma hazır olması pek olası değil.