Zorlu Holding'ten grup içi 4 fikre yatırım için görüşme daveti!

Yayınlama: 21.04.2021 14:37:00 Güncelleme: 21.04.2021 14:42:53

Zorlu Grubu'nun, grup içi girişim fikirlerini desteklemek için başlattığı yarışmada yatırım görüşmesi yapılmaya hak kazanan 4 parlak fikir belli oldu. Kazanan fikre Zorlu, yüzde 25 ortak olacak

Zorlu Holding'ten grup içi 4 fikre yatırım için görüşme daveti!
Zorlu Holding'in kurum içi girişimcilik programı Parlak Bi'Fikir'in  ikinci döngüsü kapsamında, Jüri'nin değerlendirmesi sonucunda yatırım  görüşmesi yapmaya hak kazanan fikirler belli oldu. Yatırım görüşmesi  için Vestel Ventures ile masaya oturacak Be Right Back, Geliverio, Ne
Ekersen ve Selffix takımları, yatırım için el sıkışıldığı takdirde, Zorlu Holding'in yüzde 25 ortaklığında birer start-up olarak faaliyet  göstermeye başlayacak. Görüşmeler sonunda yatırım kararında hemfikir  kalınamayan girişim adayı takım üyeleri ise Zorlu Grubu'nda inovasyon  elçisi olarak yolculuklarına devam edip  kurumun inovasyon kültürünün  dönüşmesinde etkin rol oynayacak.

Zorlu Holding'in sürdürülebilirlik vizyonu Akıllı Hayat 2030'un kritik  süreçlerinden biri olan, kurum içi girişimcilik programı Parlak
Bi'Fikir'in ikinci döngüsü kapsamında, final jüri değerlendirmesinin  ardından yatırım görüşmesi yapmaya hak kazanan dört takım açıklandı.

Parlak Bi'Fikir programına gelen 700'ü aşkın fikir arasından seçilerek  tohum yatırım alan 8 proje takımı, 15 Nisan 2021 Perşembe günü, nihai  yatırım almak için jüri karşısında sunumlarını gerçekleştirdi. Jüri üyeleri tarafından  yapılan değerlendirmenin sonucunda Vestel Ventures ile yatırım  görüşmesi yapmaya hak kazanan takımlar belli oldu.

İŞTE ZORLU'DAN ÇIKAN 4 PARLAK FİKİR
Jüri üyelerinin değerlendirmesi neticesinde finale kalan sekiz takım  arasından Be Right Back, Geliverio, Ne Ekersen ve Selffix takımları  yatırım görüşmesi yapmaya hak kazandı. Takımlardan Be Right Back,  oyunculara istediği oyunu, istediği zaman, dilediği cihazdan oynama  imkanı sunan bir yazılım geliştiriyor. Geliverio, kargo şirketlerine  kolay gönderi deneyimi sağlarken işletmelere dinamik fiyatlama ve  hızlı teslimat ile en uygun kargo alternatiflerini sunan bir uygulama  üzerine çalışıyor. Yatırım görüşmesine hak kazanan diğer bir takım  olan Ne Ekersen, çiftçiler için başta hasat olmak üzere çeşitli akıllı  tarım hizmetleri sağlayan bir teknoloji firması olarak öne çıkıyor.
Selffix ise elektronik ürünlerin servis ihtiyaçlarını uzaktan çözmeye  yönelik bir platformun geliştirilmesine odaklanarak uçtan uca  etkileşimi yeniden tasarlayan bir araç olmayı hedefliyor.

KAZANAN TAKIMA ZORLU HOLDİNG YÜZDE 25 ORTAK OLACAK
Seçilen takımlar, yatırım görüşmesi için masaya oturacak. Bu süreç  sonunda yatırım için el sıkışılan projelere Zorlu Holding yüzde 25  ortak olacak. Ayrıca hukuk, muhasebe, finans, iletişim gibi birçok  alandaki ihtiyaçları da  Zorlu Holding tarafından sağlanacak. 

Pandeminin getirdiği belirsizliklere rağmen Parlak Bi'Fikir'in ikinci  döngüsünü gerçekleştirdiklerini dile getiren Zorlu Holding CEO'su Ömer
Yüngül  "Akıllı Hayat 2030 stratejimizin en kritik süreçlerinden biri  olan kurum için girişimcilik programımız Parlak Bi'Fikir'de ikinci  döngüyü ne mutlu ki tamamlıyoruz. Pandemi döneminde grup olarak  inovasyon odaklı yaklaşımı, çeviklik ve hızlı öğrenme gibi  meziyetlerimizi daha da geliştirdik. Girişim dünyasında yaygın olan  bazı kavram ve çalışma biçimlerini de kurum kültürümüze daha çok  entegre ettiğimiz bir dönemden geçtik. Hukuk, insan kaynakları, satın  alma, muhasebe, kurumsal iletişim, finans Vestel Ventures ekibi başta  olmak üzere tüm proje ekibi canla başla çalıştı  ekiplere destek  verdi. Mentorluk üstlenen, arkadaşlarımıza bilgi ve deneyimlerini  aktaran yönetici arkadaşlarım, her kademede desteğini esirgemeyen bu  sürece inanan, heyecan duyan herkese teşekkür ediyorum. Girişimcilik  ve inovasyon ruhunu kurum kültürümüzde pekiştirmeyi amaçlayan bu  yolculukta  belirsizliklerle dolu bir dönemde sorumlu oldukları  görevleri en iyi şekilde yerine getirirken  bir yandan da bu programın  parçası olan, azim ve kararlılıkla çalışmaya devam eden tüm ekip  üyelerimizi gönülden kutluyor, teşekkür ediyorum." dedi.

Parlak Bi'Fikir sürecinde bir kaybeden olmadığını, herkesin  kazandığını dile getiren Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt  "Kazan-kazan yaklaşımıyla  katılımcıların ve hatta Zorlu Grubu'ndaki  herkesin hep birlikte öğrendiği, dönüştüğü bir platform, bir süreç söz  konusu… Grubumuzda sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimine  dönüştürmek adına inovasyon gücümüzü ve girişimcilik kültürümüzü daha  da güçlendirme yolunda Parlak Bi'Fikir programı gerçekten kıymetli bir  kazanım. Amacımız sadece yenilik bulmak ya da kar odaklı girişimler  yaratmak değil. Biz aksine grubumuzda kökten bir değişim başlatmak ve  bunu kurum kültürümüze işlemek için bu programı kritik bir araç olarak  konumlandırdık. Bu çalışmaların herhangi birine dokunmuş bir çalışma  arkadaşımız, kendisini mutlaka geliştirdi ve kurumsal hayatın  getirdiği standart kalıplardan sıyrılıp, farklı bakış açıları  kazanarak motivasyonunu daha da arttırdı. Zorlu Grubu'nda dönüşümün  tetiklendiğini, inovasyon ve girişimcilik kültürünün pekişmeye  başladığını hep birlikte gözlemliyoruz. Hatta birçoğumuz artık  girişimci olma tanımının sadece start-up kurmak   sıfırdan yeni bir  projeye başlamak anlamına gelmediğinin de farkında… Bu ilgi ve  heyecan, tam da bunun bir göstergesi. Bu süreçteki en büyük  kazanımlarımızdan birisi elbette ki inovasyon elçilerimiz. Programa  katılıp yatırım alamayan ama inovasyonu şirket içinde yayan, kurum içi  girişimcilik sürecinde aldıkları eğitimler ile iş yapış şekillerine  pozitif katkı sağlayan bu arkadaşlarımızı gönülden tebrik ediyorum.
Kendini girişimcilik dünyasına ait hisseden herkesin  zorluparlakbifikir.com.tr üzerindeki kütüphanemizden, Zorlu Holding Youtube kanalının Parlak Bi'Fikir listesinde yayınlanan video  içeriklerinden yararlanmaya davet ediyorum.

"Parlak Bi'Fikir"in ikinci döngüsünde Zorlu Grubu genelinde yapılan açık çağrıya  720 fikirle çalışanlardan yanıt geldi. 168 çalışan da  takımlarda yer almak için başvuru yaptı. Yapılan değerlendirmeler  sonucunda fikirler ve bu fikirler etrafında birleşen takımlar seçildi.
Bu takımlar, çalıştaylar, bootcamp, açık alan ve bireysel dönüşüm  atölyeleriyle 200 saate yakın online çalışma gerçekleştirdi. Takımlar,  design-thinking ve lean start-up metodlarını kullanarak fikirlerini  danışmanlarının ve Vestel Ventures ekibinin katkılarıyla geliştirdi.
Her hafta 8 online buluşma ile süreç boyunca 112 buluşma, ek  eğitimler, ilham buluşmalarıyla da bir araya geldiler.