Altın fiyatları enflasyon aşkına yeniden yukarı dönüyor

Yayınlama: 27.10.2021 17:14:00 Güncelleme: 27.10.2021 17:16:01

Altın fiyatları Londra'da 1795 dolara yükseldi. Gümüş de ons başına 24 dolar seviyesini yeniden yakaladı

Altın fiyatları enflasyon aşkına yeniden yukarı dönüyor

Altın fiyatları Londra’da Çarşamba işlem gününde tekrar toparlamaya başladı. ABD tahvil piyasasındaki getiri oranlarının son 15 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasına rağmen, altın son iki haftadır üç kez 1800 $ seviyesine tutunmaya çalışıp bunu başaramıyordu.

Altın fiyatı 1795 $’e yükseldi. Gümüş fiyatları da altının ardından tekrar ons başına 24 $ seviyesini yakaladı.

Küresel hisse senedi piyasaları geçtiğimiz ayın rekor yüksek değerlerine neredeyse erişecekken geriledi. Bu arada devlet tahvil fiyatları yükselerek uzun dönemli faiz oranlarını aşağı yönde baskıladı.

10 yıllık geleneksel ABD Hazine borçlanma maliyeti neredeyse son iki haftadır ilk kez %1,60’ın biraz altına geriledi.

Genel olarak küresel ölçekte enflasyon sorunu devam etmekte. Piyasalarda yükselen enflasyon ölçümleri ve yüksek enflasyon beklentisi karşısında altının oldukça düşük görülen performansı hakkında birçok soru işaretleri var.

Tarihsel olarak bakıldığında, uzun bir dönem için altın enflasyon karşısında en iyi önlem olarak dururken bu durum bugün için henüz gerçekleşmedi. Şimdilik piyasalarda, yükselen enflasyon beklentileri ve altın fiyatlaması arasında bir kopukluk olduğu görülüyor.

ABD’de para politikası bu kadar gevşekken hiçbir zaman için enflasyon bu kadar yüksek olmamıştı. Fakat buna karşın altın şaşırtıcı bir şekilde teknik olarak baskılanıyor.

Kaynak: Yatirimim.com