Altın fiyatları kritik dirençte!

Yayınlama: 26.07.2021 12:48:00 Güncelleme: 26.07.2021 12:56:04

Covid BETA varyantı ile negatife dönen piyasa atmosferi altında yeniden yükseliş getirdi. FOMC toplantısında gelebilecek bir şahin mesaj her şeyi değiştirebilir?

Altın fiyatları kritik dirençte!
Altın fiyatı 1798 dolar bölgesinde sağlam bir destek bulduktan sonra oyuna geri döndü. Yükselişte alternatif yatırım piyasalarında karamsar piyasa havası şu ana kadar ana tema olmaya devam ederken ve getiriler üzerinde baskı oluştururken ABD Hazine tahvillerine ve güvenli liman altına olan akışı hızlandırdı. 10 yıllık ABD Hazine tahvil getirileri, gün içinde yaklaşık yüzde 5 düştü. Artan Covid endişeleri ve ABD-Çin ticaret görüşmelerinin gergin bir şekilde başlaması yatırımcıların diğer piyaslara olan duyarlılığını azaltıyor. Ek olarak, Temmuz ayı Alman IFO Anketi'nin beklenenden kötü olması, altın fiyatını destekleyerek ekonomik büyüme endişelerini yoğunlaştırdı.

Bununla birlikte, piyasalar bu haftaki FOMC toplantısından şahin bir ipucu beklentisinde. Altın fiyatının yükselişini sürdürüp sürdüremeyeceği açısından bu mesaj önemli. Fed'in bu yılın çeyreğinden itibaren olası bir daralma sinyali vermesi bekleniyor. Güvercin bir haber altın fiyatları için olumlu senaryo olacak. Şahin bir mesaj ise altında yeniden bir kar realizasyonuna yol açabilecek.

Altın fiyatları açısından kritik seviye olarak ise 1812 dolar seviyeleri görülüyor. Ki Altının ons fiyatında bu seviyelere oldukça yakın bir seyir var. Bu seviyenin yukarı kırılması durumunda ilk hedef 1823 dolar seviyeleri. Aşağıda ise 1797 dolar seviyesi önemli direnç noktası olarak görülüyor.