Altın kahininden yeni tahmin: 5 bin doları bulabilir

Yayınlama: 02.08.2021 17:42:00 Güncelleme: 02.08.2021 17:53:58

2016'da yaptığı 5 yıl içinde altın fiyatlarının rekor kıracağı tahmini geçen yıl gerçekleşen fon yöneticisi Quadriga Igneo, altın fiyatlarında sert yükseliş beklediğini açıkladı

Altın kahininden yeni tahmin: 5 bin doları bulabilir

Altın fiyatlarının rekor seviyeye çıkacağı tahminini tutturan bir fon yöneticisi, merkez bankalarının devasa teşvikleri gevşetmesi risklerinin yatırımcılar tarafından yeterince değerlendirilmediği için altının yeni zirvelere yükselmeye hazır olduğunu söyledi.

250 milyon dolarlık Quadriga Igneo fonunu yöneten Diego Parrilla, aşırı gevşek para ve maliye politikalarının neden olduğu uzun vadeli zarar konusunda yaygın bir farkındalık olmadığını söyledi. Yapay olarak düşük faiz oranları, çok büyük varlık balonları yarattı, bu da merkez bankalarının çöküş riskini almadan normalleşmesini çok zorlaştıracak.

2016'da altının beş yıl içinde rekor seviyeye çıkacağını doğru bir şekilde tahmin eden Madrid merkezli Parrilla, "Altının için itici güçlerin aslında güçlendiğini düşünüyorum." dedi.

Fon yöneticisi, altının önümüzdeki üç ila beş yıl içinde ons başına 3.000 ila 5.000 ABD Dolarına yükselebileceği görüşüne bağlı kaldığını söyledi.