Aviva Türkiye'den sonra Fransa birimini de satıyor

Yayınlama: 27.02.2021 19:56:00 Güncelleme: 07.04.2021 17:10:06

Aviva, Fransız sigorta şirketi Aema Groupe ile Fransa faaliyetlerinin satışı konusunda 3.9 milyar dolara el sıkıştı

Aviva Türkiye'den sonra Fransa birimini de satıyor
İngiliz sigortacılık devi Aviva, Fransa kolunun satışı için yerel bir sigortacılık devi ile el sıkıştı. Aema Groupe ile Fransa faaliyetlerinin satışı konusunda anlaşan Aviva, bu satış karşılığında kasasına 3.2 milyar Euro (3.9 milyar dolar) koyacak.

Aviva, çarşamba günü de Türkiye'deki iştiraki AvivaSA'daki hisselerinin satışı için Belçika merkezli Ageas ile 122 milyon pound yani 172 milyon dolar karşılığında anlaştığını açıklamıştı.

Aviva CEO'su Amanda Blanc, Aviva Fransa'nın satışını şirket için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu açıkladı. Satışın Aviva'nın finansal gücünü artıracağını söyleyen Blanc, son dönemde dikkat çeken volatiliteyi azaltacağını ve grubun odaklanma imkanını da artıracağını belirtti.


Aviva CEO'su Amanda Blanc

Aviva tarafından yapılan açıklamaya göre Aema Groupe, iki yerel dev sigorta şirketinin Aesio ve Macif'in birleşmesiyle ortaya çıktı. 

Blanc, geçen yılın temmuz ayında İngiliz sigortacılık devinin dümenine geçmiş ve ilk iş olarak önceki 5 yıl boyunca şirketin piyasa değerinin büyümemiş olması konusuna odaklanmıştı. Bu doğrultuda Aviva'nın ana faaliyet coğrafyası olarak tanımladığı İngiltere, İrlanda ve Kanada'daki faaliyetlerine odaklanacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın hemen ardından Aviva'nın global çapta iştirakleriyle ilgili satış haberleri birbiri ardına gelmişti. Bu satışlar arasında Singapur operasyonun 2 milyar dolara satılması da yer alıyordu. Böylece Aviva, üç ülkede (Türkiye, Fransa ve Singapur) 6 milyar doları aşkın bir iştirak satış operasyonu gerçekleştirmiş oldu.

Sırada ise İtalya ve Vietnam faaliyetlerinin satışının olduğu gelen bilgiler arasında.