Bakır fiyatları iyi ve kötü beklentiler arasına sıkışıp kaldı

Yayınlama: 10.03.2021 11:12:00 Güncelleme: 07.04.2021 13:25:08

Artan talep beklentisiyle yükselen fiyatlar, Çin'de politika sıkılaştırması endişesiyle geriledi

Bakır fiyatları iyi ve kötü beklentiler arasına sıkışıp kaldı
Londra'da bakır fiyatları, artan talep umuduyla arttı. Ancak Shanghai'de politika sıkılaşması endişesiyle geriledi.

Londra Metal Borsası'nda 3 ay vadeli bakır, yüzde 0.9 artarak 8 bin 859,50 dolar/tona çıktı. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Nisan vadeli bakır kontratı, yüzde 1.4 düşerek 65 bin 720 yuan/tona (10 bin 94 dolara) indi.

Bakır, analistler tarafından küresel ekonomik iyileşme ve yeşil  yatırımlardan gelen talepten yararlanacak şekilde sabitlendi, ancak Çin'deki olası politika sıkılaştırmasının sürdürülebilir bir ekonomik  toparlanmaya ve finansal piyasalara girişlere engel oluşturabileceği belirtiliyor.

Bir analist yaptığı değerlendirmede "Metaller, döngüsel varlıklara doğru bir rotasyonun devamı etmesiyle makro alandaki büyük  hareketlere rehindir ancak varlık balonları korkusu Çin hisse senedi  piyasalarını zora sokmuştur. Son fiyat düşüşünden sonra bazı alt bakır kullanıcılarının gelip metal satın almaya daha istekli olduklarını  görmeye başlayabiliriz. Yine de büyük olasılıkla önce fiyatların sabit olduğunu görmemiz gerekecek. Şubat ayında gördüğümüz hızlı artış, fiziki kullanıcıları satın almaktan caydırdı" ifadelerine yer verdi.

Fotoğraf: Victoria Garcia/Unsplash