Bitcoin spekülasyonunda yeni perde: Amazon balonu patladı

Yayınlama: 27.07.2021 00:00:00 Güncelleme: 27.07.2021 00:09:08

Giderek daha da netleşen Bitcoin'le ilgili balon haber ve yönlendirme spekülasyonunda Amazon, Bitcoin ile ödeme alacağı iddiasını yalanladı

Bitcoin spekülasyonunda yeni perde: Amazon balonu patladı
Bugün, Amazon'un bu yıl sonuna ladar Bitcoin ile ödeme alacağına yönelik iddialar BTC'nin 40 bin doları geçmesini sağlamıştı. Fakat önce Tesla CEO'su Elon Musk'ın ardından da Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'nin açıklamalarıyla başlayan yükseliş yönlü haber bombardımanının ardından bugünün yükseliş malzemesi Amazon haberi yalanlandı. Amazon, Bitcoin ile şu anda ödeme almayı düşünmediğini fakat kripto para konusundaki incelemelerinin devam ettiğini açıkladı.

Bugün yayınladığımız haberde piyasada tamamen haber spekülasyonları üzerinden ve Grayscale ekseninde gerçekleşen bir piyasa etkileme atmosferinin yaratıldığını, asıl oyunun ise kripto piyasalar üzerinde etkili isimler üzerinden düşür al, yükselt sat tarzı bir saadet zinciri olduğunu yazmıştık.

Elbette Bitcoin ile ilgili orta ve uzun vadeli beklentiler bitmiş değil. Birçok temel ve teknik analist Bitcoin'in geniş çerçevede daha yüksek bir fiyata gidecek ralliye eninden sonunda ulaşacağı inancında. Fakat son yaşananların özellikle piyasa üzerinde etkili bir grubun tamamen kısa süreli kar elde etme amaçlı bir spekülasyonu olduğu inancı da giderek güç kazanıyor.

BİTCOİN MANİPÜLASYONU VE GREYSCALE SAADET ZİNCİRİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!    

Amazon tarafından iddiaların yayınanmasının ardından Bitcoin'in fiyatı yeniden 40 bin 580'li seviyelerden 37 binli seviyelere geriledi.