Bitcoin’e 4 yıl aradan sonra bir yenilik geldi!

Yayınlama: 14.06.2021 11:28:00 Güncelleme: 14.06.2021 11:32:29

Bitcoin blockhain için Taproot güncellemesi konusunda anlaştı

Bitcoin’e 4 yıl aradan sonra bir yenilik geldi!

Dünyanın en çok kullanılan kripto parası olan Bitcoin, blockchain  güncellemesi konusunda madencilik kuruluşları ile anlaştı. Taproot  olarak adlandırılan güncelleme Bitcoin'e 4 yıldır gelen en büyük  yenileme olacak. Bitcoin, Taproot güncellemesi ile akıllı kontratların yolunu açıyor.



Güncelleme ile Bitcoin'in madencilik gizliliği ve verimliliğinin  artmasının yanı sıra halihazırda Ethereum'un özellikleri arasında  bulunan akıllı kontratlara da imkan tanıması öngörülüyor. Güncelleme gereken hazırlıkların tamamlanmasının ardından Kasım  ayında hayata geçecek.

Peki nedir bu yolu açılan akıllı kontrat?

Akıllı kontratlar, bilgisayar protokollerine bağlı çalışan sözleşmelerdir ve blockchain üzerinde çalışan dijital kontratlar olarak da tanımlanıyor.

Akıllı kontratlar, tıpkı yeni bir otomobil alırken ya da yeni bir iş kabul ederken imzaladığımız geleneksel kontrat belgeleriyle aynı işi, çok daha düşük maliyet ve yüksek verimlilikle gerçekleştiriyor. Akıllı kontratlar, sundukları bu avantajların yanı sıra yazılı kontrat belgelerinde görülebilen insan hatasını da ortadan kaldırabiliyor.